- Oberoi er under kontroll

En suksess, melder myndighetene. Men kampene pågår fremdeles på Taj Mahal og det jødiske senteret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MUNBAI/OSLO (Dagbladet.no): Indisk TV melder at myndighetene nå har kontroll på Oberoi hotel - det ene av de to lusushotellene som har vært i terroristenes grep de siste tre dagene.

I hele natt og i dag morges har kommandosoldater operert inne i hotellet. Det har vært eksplosjoner og skuddveksling, samtidig som en mengde gjester og ansatte har sluppet fri.

Rom til rom
- Oberoi er under kontroll. To terrorister er drept i en suksessfull operasjon, melder myndighetene via indisk TV.

Nå planlegger kommandosoldatene å bruke små eksplosiver for å komme seg inn på låste rom i søk etter gjester og eventuelle terrorister.

Hotellet har over 400 gjesterom.

Over 40 gjester slapp i dag morges ut fra hotellet etter snart tre døgn fanget i terrordramaet.

Fremdeles skyting
I dag morges var det skuddveksling og pågående operasjoner på tre steder i Mumbai: Hotellene Oberoi og Taj Mahal, samt det jødiske senteret som ligger like ved Oberoi.

Det sistnevnte komplekset ble inntatt av kommandosoldater i natt, og ved Taj Mahal har det vært skyting og eksplosjoner i hele morges.

- Vi har gått til motangrep, og tror det er to til tre terrorister inne i hotellet fremdeles, sier en av politivaktene på stedet, Kisual Sarak, til Dagbladet.no.

Ifølge rapporter fra CNN skal myndigheter på stedet hevde at det ikke lenger er gisler inne i Taj Mahal hotel.

DRAMATISK: Hotellet har vært beleiret i tre dager. To terrorister skal ha blitt drept i kommandoaksjonen som har pågått i natt og i dag morges.
DRAMATISK: Hotellet har vært beleiret i tre dager. To terrorister skal ha blitt drept i kommandoaksjonen som har pågått i natt og i dag morges. Vis mer

Briefet pressen
Kommandosoldatene som har vært med på operasjonene de siste dagene holdt i dag morges en pressebrief for pressen.

- Terroristene viste ingen nåde, og skjøt på alt som beveget seg.

Kommandosoldatene skal ha funnet omlag 15 døde mennesker liggende inne på hotellet av ulike nasjonaliteter.

- Likene lå her og der. Det var blod over alt. Det er over 400 rom, og terroristene flyttet seg hele tiden, sier lederen for kommandostyrken.

De forteller at de fant seks skadde, hvorav to døde av skadene.

- Men vi hadde ikke tid til å sjekke hvem som var død eller hvem som var skadd. Vi var opptatt med å jakte på terroristene, sier han.

FANGET: En hotellgjest følger med fra vinduskarmen mens terroristene fremdeles holder stand inne i Oberoi. Nå skal imidlertid kommandosoldatene ha kontroll over situasjonen på et av de to angrepne hotellene. Foto: SCANPIX/REUTERS/Desmond Boylan
FANGET: En hotellgjest følger med fra vinduskarmen mens terroristene fremdeles holder stand inne i Oberoi. Nå skal imidlertid kommandosoldatene ha kontroll over situasjonen på et av de to angrepne hotellene. Foto: SCANPIX/REUTERS/Desmond Boylan Vis mer