Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obioras barn saksøker staten

Døde i forbindelse med pågripelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Barna til Eugene Ejike Obiora (48) går til sivilt søksmål mot staten. Obiora døde i forbindelse med en pågripelse utført av Sør-Trøndelag politidistrikt.

Familien krever ikke noe konkret beløp.

- Vi har bedt om at retten fastsetter erstatningen skjÃnnsmessig slik man gjerne gjør i denne typen saker. Dette dreier seg ikke om noe stort beløp, men en oppreisning og en anerkjennelse av at staten må bære ansvar for dødsfallet, sier advokat Ann Helen Aarø til VG Nett.

Familien ønsket opprinnelig ikke noe sivilt søksmål, men en minnelig løsning, ifølge advokaten.

- Dette ble avvist av staten ved Politidirektoratet og derfor kommer dette søksmålet, sier Aarø.

Spesialenheten for politisaker henla først saken mot politiet. Senere ba Riksadvokaten om ytterligere etterforskning av saken, og konklusjonen ble at politifolkene ikke hadde gjort noe straffbart.

(NTB)

 

DØDE ETTER PÅGRIPELSE: Eugene Ejike Obiora (48). Foto: PRIVAT
DØDE ETTER PÅGRIPELSE: Eugene Ejike Obiora (48). Foto: PRIVAT Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling