Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obioras etterlatte saksøker politiet

Krever erstatning av forsørgertap og oppreisning.

VEKKER STERKE FØLELSER: Eugene Obiora døde under pågripelse i 2006. Foto: NINA HANSEN
VEKKER STERKE FØLELSER: Eugene Obiora døde under pågripelse i 2006. Foto: NINA HANSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Advokat Frode Sulland leverte mandag inn en stevning som drar Sør-Trøndelag politidistrikt og staten inn for retten, skriver adressa.no.

Tidligere i år ble det klart at politiet ikke ville inngå forlik etter at norskafrikaneren Eugene Obiora døde under en pågripelse i september 2006.

Saken gikk først til Spesialenheten for politisaker, men den ble henlagt av Riksadvokaten på grunn av manglende bevisgrunnlag.

Med hjelp fra advokat Frode Sulland forsøkte pårørende å inngå et forlik med politiet. Politidirektoratet kunne ikke se at vilkårene for erstatning forelå.

— Jeg leverte inn en stevning på vegne av avdødes to sønner i går. Stevningen inneholder et krav om erstatning av forsørgertap og en generell oppreisning. Beløpet lar vi være opp til rettens skjønn, sier advokat Frode Sulland til adressa.no.

En av sønnene er bosatt i Nigeria, mens den andre bor i Oslo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling