- Objektet kan være et menneske. Det kommer av formen og måten det ligger på

Nytt avhør av den siktede ektemannen (34) i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I ettermiddag vil trolig den siktede ektemannen (34) til savnede Agnes Elisabeth Müller (36) konfronteres med funnet på bunnen av Lysefjorden. Det opplyser politiinspektør Kristin Nord-Varhaug overfor Dagbladet.

Andre søk etter den savnede kvinnen er innstilt mens hevingsarbeidet pågår i fjorden.

- Vi vet ikke hva objektet inneholder. Om det viser seg å være en person vil vi håndtere det fortløpende, og sende det til sykehus for obduksjon. Vi har sagt at objektet kan være et menneske. Det kommer av formen og måten det ligger på, sier Nord-Varhaug til Dagbladet.

Men fortsatt har ingen vært nede på bunnen og sett på eller kjent på objektet, understreker hun. Det ble oppdaget søndag etter at et slepekamera hadde filmet bunnen.

Kan ta tid Arbeidet med å heve det vil ta tid, og det er fremdeles uklart om det vil skje i dag, eller i morgen.

- Utstyret er på plass og vi jobber nå med å kartlegge gjenstanden, ta bilder av det og finne den beste måten å få det opp på. Jeg har blitt informert om at arbeidet kan ta mellom fem og ti timer. Vi håper det vil la seg gjøres i løpet av dagen, men vet det fortsatt ikke sikkert, sier Nord-Varhaug til Dagbladet.

- Hvorfor er det viktig å filme og kartlegge objektet før dere hever det?

- Vi vil forsikre oss om at ikke noe går galt underveis, og at dette kommer opp i god stand.

- Kan du si om objektet er pakket inn, og eventuelt i hva?

-  Nei, vil ikke gå ut med detaljer rundt dette ennå, da dette er noe som fortsatt ikke er tatt opp i avhør.

- Konfronteres Den siktede ektemannen til Agnes skal i et nytt avhør i ettermiddag, og han vil da trolig bli konfrontert med funnet i fjorden.

- Det kan bli et tema, men foreløpig vet vi ikke så mye om funnet, sier Nord-Varhaug.

Hun bekrefter at siktede har en båt, men sier hun heller ikke vil kommentere om han har blitt spurt om denne båten i avhør.

- Har noen observert ham i båt i den perioden Agnes forsvant?

- Det er for tidlig å kommentere hva vitner har sagt, svarer politiinhspektøren.

- Han har teorier Som Dagbladet skrev torsdag har den siktede lansert det som, ifølge sin advokat, er teorier om hvordan Agnes har forsvunnet.

- Jeg kan bekrefte at han har snakket om alternative teorier, og dette er også noe vi jobber med, sier Nord-Varhaug.

Hun legger til at politiet fortsatt mener det er skjellig grunn til mistanke mot mannen, som nekter straffskyld.

Dagbladet har så langt i dag ikke kommet i kontakt med mannens forsvarer, Ørjan Eskeland.

Den 36 år gamle tobarnsmora har vært savnet siden 16. april. Selv om hun ikke er funnet, mener politiet at hun er drept og den 28. april ble hennes mann (34) pågrepet og siktet for forsettlig drap. Hun ble sist sett på Oanes ferjekai i Forsand kommune i Rogaland.

HEVEARBEID:  Politiet leter etter tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller som har vært savnet siden midten av april. Nå har politiet funnet en innpakket gjenstand som kan se ut som et menneske på 70 meters dyp i Dørvika i Lysefjorden.  
Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
HEVEARBEID: Politiet leter etter tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller som har vært savnet siden midten av april. Nå har politiet funnet en innpakket gjenstand som kan se ut som et menneske på 70 meters dyp i Dørvika i Lysefjorden. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix Vis mer