OBOS: - Sikker på at dette ikke ender med tvangssalg

- Fortid er fortid, sier informasjonssjef for OBOS, Åge Pettersen, om «Borettslaget fra helvete».

REDDE FOR Å MISTE LEILIGHETEN: Samboerparet Lisbeth Berg og Thomas Haugeland er redd for å miste leiligheten.
Foto: THOMAS RASMUS SKOG
REDDE FOR Å MISTE LEILIGHETEN: Samboerparet Lisbeth Berg og Thomas Haugeland er redd for å miste leiligheten. Foto: THOMAS RASMUS SKOG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): - Fortid er fortid. Jeg er sikker på at dette nå vil gå bra og ikke ende med tvangssalg, sier informasjonssjef i OBOS, Åge Pettersen, til Dagbladet.

I dag skal OBOS møte det nye styret til Nedre Haugen Borettslag i Oslo.  

Dagbladet beskrev tilbake i 2007 det konfliktfylte borettslaget på Furuset som «Borettslaget fra helvete». I går ble det tent et håp om at konfliktene snart skal være over.

AVSATT:  Anita Horn og hennes styre i Nedre Haugen boretslag ble avsatt på generalforsamlingen.  Ny leder ble Tore-Jan Øvsthun. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
AVSATT: Anita Horn og hennes styre i Nedre Haugen boretslag ble avsatt på generalforsamlingen. Ny leder ble Tore-Jan Øvsthun. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer

Nytt styre
I går var det ekstraordinær generalforsamling og valg av nytt styre. Av de 258 andelseierne i borettslaget, møtte hele 226 stemmeberettigede opp i samlingssalen på Haugen skole. Overveldende 205 av dem jublet fram et nytt styre. 18 personer så helst at det gamle styret med den nå avgåtte styrelederen Anita Horn skulle fortsette. Tre personer valgte ikke å stemme.  

Andelseierne i Nedre Haugen borettslag risikerer å miste eierskapet til leilighetene fordi styret nektet å innfri et lån på over 60 millioner kroner til Norges største eiendomsforvalter, OBOS. Ifølge det nye styret har de fått garantier om at dette skal stanses i morgen.  

Lysere tider

- Nå må dere i Dagbladet omdøpe nabolaget vårt fra «Borettslaget fra helvete» til «Borettslaget på solsiden»! anmoder den nyvalgte styreformannen i Nedre Haugen Borettslag i Oslo, Tore-Jan Øvesthun.  

- Problemet har vært det gamle styret. Så når vi får nye mennesker å forhold oss til så vil dette gå bra, sier Pettersen fra OBOS. Han sier saken har vært krevende.  

- De som bor i borettslaget er også våre medlemmer, så det har vært med tungt hjerte vi sendte inn begjæring om tvangssalg. Nå er jeg som sagt sikker at vi vil unngå det, sier Pettersen.  

NEDRE HAUGEN BORETTSLAG: Nedre Haugen Borettslag, også kjent som borettslaget fra helvete. Foto: THOMAS RASMUS SKOG
NEDRE HAUGEN BORETTSLAG: Nedre Haugen Borettslag, også kjent som borettslaget fra helvete. Foto: THOMAS RASMUS SKOG Vis mer

- En stor jobb
- I tillegg må vi sette oss inn i alle sakene og få oversikt over hva som må gjøres. Det blir en stor jobb, men akkurat nå er vi opptatt at det skal skapes harmoni og at det blir stille i borettslaget igjen, sier styrelederen, og kommer med følgende oppfordring til sin «motstander» Anita Horn:   -

 Nå ønsker jeg et godt samarbeid med det gamle styret og en myk overgang videre, sier han.   Og Anita Horn svarer følgende på oppfordringen.  

- Jeg er trygg på den nye styrelederen og jeg ønsker å samarbeide, sier Horn.  

FORTVILET: Anita Horn og hennes styre i Nedre Haugen boretslag ble avsatt på generalforsamlingen.  Ny leder ble Tore-Jan Øvsthun. Advokat Sigurd Klomsæt og revisor i boretslaget ser fortvilet ut under Horns avskjedsreprimande. Foto: JACQUES HVISTENDAHL 

Foto:Jacques Hvistendahl/Dagbladet
FORTVILET: Anita Horn og hennes styre i Nedre Haugen boretslag ble avsatt på generalforsamlingen. Ny leder ble Tore-Jan Øvsthun. Advokat Sigurd Klomsæt og revisor i boretslaget ser fortvilet ut under Horns avskjedsreprimande. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Foto:Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer

Satser på salg
Dagbladet har flere ganger skrevet om samboerparet Lisbeth Berg (22) og Thomas Haugeland (22). De ønsker å selge leiligheten deres i borettslaget, noe som har vært vanskelig den siste tiden. Nå har de et håp om at det skal gå i orden.  

- Dette var deilig! Nå vil det forhåpentligvis ordne seg med alt, sier samboerparet. De stemte begge for et nytt styre og har tro på de nyvalgte.  

- Nå må det bli slutt på truslene og den dårlige stemningen. Vi satser på visninger snart, men er klar over at dette kan ta tid, sier paret.

Dette er saken:

• 250 beboere i Nedre Haugen borettslag i Oslo risikerer å miste leilighetene sine på tvangssalg fordi styret har nektet å innfri et lån på rundt 60 millioner kroner til OBOS. Betalingsnekten har ført til millioner kroner i renter.
• I går kastet beboerne det sittende styret og valgte et nytt. Nå vil de rydde opp.
• Det har vært løpende konflikt i borettslaget siden 2007 med korrupsjonsanklager, trusler og hærverk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer