Daniel Kjørberg Siraj slår til med ny Obos-rekord. Foto: Iván Kverme.
Daniel Kjørberg Siraj slår til med ny Obos-rekord. Foto: Iván Kverme.Vis mer

Obos-leilighet ble solgt for 26 millioner

Begrepet «Obos-standard» har fått et nytt innhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Kapital): Kapital kan fortelle at Obos har solgt en leilighet i et sine nye prosjekter på Fornebu for 26 millioner kroner. Det er med god margin den desidert dyreste Obos-leiligheten som noensinne er solgt.

Takterrasse på 105 kvadratmeter

Leiligheten på 217 kvadratmeter, med en takterrasse på 105 kvadratmeter (!), ligger i toppetasjen på et av byggene til Obos’ mest eksklusive utbyggingsprosjekt hittil, Oksenøya 1 på Fornebu. Her skal totalt 340 leiligheter bygges med innflytting i 2019. Kvadratmeterprisen på leiligheten, som blir del av et sameie og ikke et borettslag, er på 119.816 kroner.

- For å benytte sportsreporter-sjargongen: Hvordan føles det i Obos-sammenheng å selge så dyrt?

- Det føles veldig bra! Det var faktisk tre Obos-medlemmer som konkurrerte om denne leiligheten, og den ble tatt på forkjøpsrett. Det forteller at Obos er for hele Norges befolkning. Alt fra de som har råd til en leilighet på 26 millioner kroner til de som kjøper leiligheter i en helt annen prisklasse, i Trøndelag, i innlandet eller på Rosenholm på Holmlia i Oslo, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj til Kapital.

Mange ulike prisklasser

- Ambisjonen til Obos har vært ikke å være en “lua i hånden”-organisasjon, men en organisasjon som kan tilby sine medlemmer boliger i alle prisklasser. Det gjør også at vi har hatt en fantastisk medlemsvekst. I 2016 økte vi med 28.500 nye medlemmer til nå 417.000 medlemmer, sier Kjørberg Siraj til Kapital.

Det store Fornebu-prosjektet, der Obos til slutt kan komme til å bygge opp mot 7.000 leiligheter, skiller seg kraftig ut fra de fleste andre Obos-leiligheter i pris, skriver Kapital. Fornebu-leilighetene er i snitt både 20 kvadratmeter større og en god del dyrere pr. kvadratmeter også.

Mens gjennomsnittsprisen for de totalt 219 leilighetene Obos solgte på Fornebu i fjor lå på 7,9 millioner kroner, var snittprisen for andre nybygde Obos-leiligheter på 4,7 millioner kroner.

Billigere på Holmlia

Den aller billigste nye leiligheten OBOS solgte i 2016, var, ifølge Kapital, på Rosenholm på Holmlia i Oslo. Der ble en 50 kvadratmeters leilighet solgt for 2,4 millioner kroner, tilsvarende en kvadratmeterpris på 48.000 kroner.

Andre økonominyheter:
Olav Thon gir bort 43 millioner – disse får pengene
2017: Så mye kan boligprisene stige i Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger