BOLIG: Prisene på borettslagsleiligheter i Oslo fortsetter å stige kraftig.   Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
BOLIG: Prisene på borettslagsleiligheter i Oslo fortsetter å stige kraftig. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/DagbladetVis mer

OBOS-prisene steg med 18,5 prosent

Prisen på OBOS-tilknyttede leiligheter i Oslo steg kraftig også i mars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Prisene på brukte OBOS-boliger i Oslo steg med 2,7 prosent i mars. Dermed har OBOS-prisene steget med 18,5 prosent de siste 12 månedene, viser fersk statistikk.

- Prisveksten fortsatte i mars. Vi tror veksten vil fortsette, men ikke så kraftig som hittil i år. Hva som vil komme av innstramminger i bankenes utlån til boligformål og hvilken effekt de vil ha på prisutviklingen, vet vi jo ikke ennå, ??sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i en kommentar.

Han forklarer at årsaken til den sterke prosentvise oppgangen de siste 12 månedene er at prisene i mars 2014 bare så vidt hadde begynt å stige igjen etter prisnedgangen på slutten av 2013 og starten av 2014.

Nærmer seg 50000 kroner meteren
I mars var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området 48.885 kroner. Kvadratmeterprisen er 2,7 prosent høyere enn i februar, og 18,5 prosent høyer enn i mars 2014.

Hittil i år har prisene steget med 6,9 prosent.

- Salget av nye boliger er rekordhøyt og er en bekreftelse på et svært godt boligmarked. Før sist helg passerte OBOS 1.000 solgte nye boliger hittil i år, sier Pettersen.

Det ble foretatt 953 eierskifter tilknyttet OBOS i mars 2015 mot 697 i februar og 685 boliger i mars 2014.

Borettslag opp over hele landet Prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viste tirsdag at prisene på omsatte borettslagsleiligheter i Norge steg med 0,4 prosent i mars sammenlignet med februar 2015.

Så langt i år har prisene har steget med over seks prosent.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter i Norge var i mars 2015 på 30.958 kroner, opp fra 30.849 kroner måneden før.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 8,4 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 28 547 kroner.

- Noe av årsaken til prisveksten er at det er for få objekter til salgs i forhold til etterspørselen. Boligene selges også raskere enn på lenge, noe som reflekterer at trykket i markedet er høyt for tiden, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en pressemelding.

Flere nyheter 527 Tesla-er registrert på én uke!
Dette har aldri skjedd før på Nasdaq
Garth Bale viser nye ballkunster