<strong>BOLIG:</strong> Prisene på borettslagsleiligheter i Oslo fortsetter å stige kraftig.   Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet
BOLIG: Prisene på borettslagsleiligheter i Oslo fortsetter å stige kraftig. Foto: Elisabeth Sperre Alnes/Dagbladet Vis mer

OBOS-prisene steg med 18,5 prosent

Prisen på OBOS-tilknyttede leiligheter i Oslo steg kraftig også i mars.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Prisene på brukte OBOS-boliger i Oslo steg med 2,7 prosent i mars. Dermed har OBOS-prisene steget med 18,5 prosent de siste 12 månedene, viser fersk statistikk.

- Prisveksten fortsatte i mars. Vi tror veksten vil fortsette, men ikke så kraftig som hittil i år. Hva som vil komme av innstramminger i bankenes utlån til boligformål og hvilken effekt de vil ha på prisutviklingen, vet vi jo ikke ennå, ??sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i en kommentar.

Han forklarer at årsaken til den sterke prosentvise oppgangen de siste 12 månedene er at prisene i mars 2014 bare så vidt hadde begynt å stige igjen etter prisnedgangen på slutten av 2013 og starten av 2014.

Nærmer seg 50000 kroner meteren
I mars var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området 48.885 kroner. Kvadratmeterprisen er 2,7 prosent høyere enn i februar, og 18,5 prosent høyer enn i mars 2014.

Hittil i år har prisene steget med 6,9 prosent.

- Salget av nye boliger er rekordhøyt og er en bekreftelse på et svært godt boligmarked. Før sist helg passerte OBOS 1.000 solgte nye boliger hittil i år, sier Pettersen.

Det ble foretatt 953 eierskifter tilknyttet OBOS i mars 2015 mot 697 i februar og 685 boliger i mars 2014.

Borettslag opp over hele landet Prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling viste tirsdag at prisene på omsatte borettslagsleiligheter i Norge steg med 0,4 prosent i mars sammenlignet med februar 2015.

Så langt i år har prisene har steget med over seks prosent.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for borettslagsleiligheter i Norge var i mars 2015 på 30.958 kroner, opp fra 30.849 kroner måneden før.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 8,4 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på borettslagsleiligheter 28 547 kroner.

- Noe av årsaken til prisveksten er at det er for få objekter til salgs i forhold til etterspørselen. Boligene selges også raskere enn på lenge, noe som reflekterer at trykket i markedet er høyt for tiden, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en pressemelding.

Flere nyheter 527 Tesla-er registrert på én uke!
Dette har aldri skjedd før på Nasdaq
Garth Bale viser nye ballkunster

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer