Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

OBOS-prisene til all-time high: - Nå er det full fres

- Vi måtte dobbeltsjekke tallene med meglerne våre, sier OBOS-direktør Åge Pettersen.

 Himmelhøyt:  Prisene på brukte Obos-leiligheter skjøt rett opp fra juli til august.  Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
Himmelhøyt: Prisene på brukte Obos-leiligheter skjøt rett opp fra juli til august. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området nådde 45.576 kroner i august.

Oppgangen fra juli er på hele 5,9 prosent, mens den er 4,5 prosent høyere enn i august 2013.

Hittil i år har prisene i Oslo-området steget 14 prosent.

- Nå er det full fres For hele landet kom gjennomsnittlig kvadratmeterpris for brukte OBOS-tilknyttede boliger inn på 42.452 kroner i august.

Dette tilsvarer 5,7 prosent oppgang fra juli, og 2,1 prosent oppgang fra august i fjor.

- Nå er det full fres. Det vi ser, er et overraskende lite antall nye boliger er ute til salgs. I Oslo snakker vi om bare noen få hundre boliger, når vi egentlig bør bygge flere tusen boliger per år for å fylle behovet.

- En naturlig konsekvens av dette er at presset øker på bruktmarkedet, sier kommunikasjonssjef Åge Pettersen i OBOS til Hegnar.no.

- Måtte dobbeltsjekke Utviklingen kommer riktignok etter en stillstand i sommermånedene. Pettersen karakteriserer likevel veksten fra juli til august som overraskende høy.

- Vi måtte dobbeltsjekke tallene med meglerne våre først. Forrige all-time high var i august i fjor, og nå er vi altså der igjen. Boligprisene har kommet raskere tilbake enn vi trodde.

- Vi venter fortsatt prisvekst i løpet av høsten, men ikke i samme grad som i august, avslutter Pettersen overfor Hegnar.no.

Solgte 53 leiligheter sist uke I august skiftet 615 OBOS-tilknyttede boliger eiere. Det var opp fra 440 i juli, men litt ned fra 626 boliger i august i fjor.

Hittil i år har OBOS solgt 589 nye boliger, hvorav hele 53 leiligheter i forrige uke. Dette skyldes i stor grad to nye prosjekter som ble lagt ut for salg.

I fjor ble 532 boliger solgt frem til september.

Flere nyheter Toten-magi solgt for sjelden pris
Denne eneboligen smalt 3,6 millioner over takst
Eiendomsmeglere bryter loven nesten hver dag

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media