O'boy!

I går kveld hadde kvinnene fri fra kjøkkenbenken: Rimi-Hagen tok imot et tjuetall gjester - fra finansministeren til næringslivets gutta boys - på «herrelag på kjøkkenet».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Så het det i alle fall i Hagens invitasjon, med dress code mørk dress, og rakørret på menyen i «Voksenhuset» - hovedhuset på giganteiendommen Voksenkollveien 14, Holmenkollen. Edel drikke tør nok også ha stått linjet opp på kjøkkenbenken i går kveld. Hagens herrelag er en årlig begivenhet og det går gjetord om tidligere eksesser.

Collier før tida

Gjestene var invitert til kl 19.30, og førstemann var Jan Petter Collier, finansmann og aksjemekler, og kjent som mannen hvis innsideopplysninger sendte Einar Chr. Nagell-Erichsen i fengsel. To på halv feide Collier nedover den fakkelopplyste alleen i retning Hagens hovedhus, for øvrig pyntet med lyspærer på utsiden av tak og vegger. Så kom de i tett tempo.

Den fjerde statsmakt

I løpet av et kvarter, fra 19.28 til 19.43, hadde drøyt 20 celebre gjester passert porten. Bare én spaserte ned til huset. Innhyllet av tåke nærmet mannen seg, hvorpå vi presenterte oss: - Hei, vi er fra Dagbladet. - Og jeg kommer fra VG! sa mannen elskverdig. Hvorpå sjefredaktør Bengt Olufsen avdekket sitt dresskledde legeme. - Jeg har aldri vært her før, betrodde han. Olufsen var ikke alene om å representere fjerde statsmakt. Aftenpostens politiske redaktør, Harald Stanghelle , feide gjennom porten pr. drosje.

Gutta boys

Noen tilkjennega med vridninger på hodet eller beskyttende hender for ansiktet at de ikke ønsket oppmerksomhet. Men disse identifiserte vi da:President Jens Ulltveit-Moe i NHO ankom i egen BMW. Carl Otto Løvenskiold, godseier som besitter store deler av Nordmarka. Jaktkollega med kong Harald.Finansminister Per-Kr. Foss og partner Jan Erik Knarbakk ankom i bil med sotede vinduer tilhørende Statsministerens kontor. Anders Eide, som ble kjørt i sin egen BMW og står oppført med 0 i både inntekt og formue, stakkar. Eides forkjærlighet for dyre sportsbiler og eierskap i et appartementshotell der prostitusjon ble utøvd, har vært mindre bra. Eide ble kjent med Hagen gjennom sitt nå senkede eierskap i selskapet bak VM i offshore.Christian Ringnes, Norges styrekonge med 93 styreverv på det meste. Forretningsfilosofi: Det finnes ingen rus uten bakrus. Det spørs hva han sier i dag.Fiolinist Arve Tellefsen ankom i egen Jaguar.Billedhogger Per Ung.Knut Heje, med mange styreverv og 35 mill. i formue.

FØRSTEMANN: Jan Petter Collier.
KOM MED SJÅFØR: Carl Otto Løvenskiold.
KOM MED SJÅFØR: Jens Ulltveit-Moe i sin egen BMV.
KUNSTNER-ALIBI: Billedhugger Per Ung.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer