Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

OBS! OBS! Varsler store mengder med regn og snøskredfare i flere fylker

OBS-varsel er sendt ut til fem fylker. 

VÆR: Det er sendt ut OBS-varsel i fem fylker. Det vil komme svært mye regn i løpet av fredag og lørdag. Dette kan føre til snøskred flere steder. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VÆR: Det er sendt ut OBS-varsel i fem fylker. Det vil komme svært mye regn i løpet av fredag og lørdag. Dette kan føre til snøskred flere steder. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De som bor i Midt-Norge og på nordvestlandet har en regntung helg i vente.

Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Trøndelag og sørlige deler av Nordland, på Helgeland, kan vente seg store mengder med nedbør i dag. Det er sendt ut OBS-varsel i samtlige av fylkene med fare for lokalt store nedbørmengder.

Se været time for time for Førde, Molde, Ålesund, Bergen og Trondheim.

- Våtest vil det bli i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. De kan få rundt 70-100 millimeter regn i løpet av dagen, sier Nina Larsgård, meteorolog ved Meteorologisk institutt, til Dagbladet.

I løpet av dagen i dag er det også ventet stiv kuling i Sogn og Fjordane. Fra Stadt og nordover er det ventet liten storm.

Snøskredfare

På grunn av den kraftige vinden og store nedbørmengdener som er ventet, har NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat) har sendt ut OBS-varsel om snøskredfare i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

Nina Larsgård ved Meteorologisk Institutt forteller at snøgrensa vil gå opp til 1300-1500 meter i fylkene det vil bil mest regn.

Regnet kommer til å fortsette utover lørdag.

- På grunn av kraftig vind som er ventet i fjelltraktene og stor nedbørmengde kan det blir vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene, sier Nina Larsgård.

Lokale regnbyger

Østlandet vil få lokale regnbyger i helga.

- Det vil stort sett bli oppholdsvær på Østlandet, men snø vil komme som regn øst for Mjøsa i morgentimene i morgen. Den nordligste delen vil få regn lokalt, men resten vil få skyet oppholdsvær, sier Nina Larsgård.

Fra morgentimene kan det komme litt vind fra vest. Vindstyrken vil øke utover ettermiddagen, og det kan komme lokalt kraftige vindkast opp mot 25 meter i sekunder Østafjells. På fjellet og på kysten kan det bli liten kuling.

Snø søndag

I Oslo-området vil sola titte fram både lørdag og søndag. Temperaturene vil ligge rundt 2 til 5 grader.

Rogaland, Hordaland og Sørlandet vil få oppholdsvær i helga, men også her kan lokale byger føre til regn noen steder. Temperaturene på Sørlandet og sørvestlandet vil ligge rundt 8 grader.

- Troms og Finnmark kan få liten kuling utsatte steder. Noe sluddbyger kan forekomme i Finnmark, og det kan komme litt snø på Finnmarksvidda, sier meteorolog Nina Larsgård.

Søndag ser det ut til at det kan bli julestemning i de nordligste fylkene i landet. Det er ventet snø i Nordland, Troms og Finnmark.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!