Bussruter

OBS!: Ruter varsler ruteendringer fra søndag. Disse linjene berøres

På busser i Oslo og Akershus. 

FLERE ENDRINGER: Fra søndag 9. oktober kommer Ruter med ruteendringer på flere busser i Oslo og Akershus. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FLERE ENDRINGER: Fra søndag 9. oktober kommer Ruter med ruteendringer på flere busser i Oslo og Akershus. Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Fra og med søndag 9. oktober vil det forekomme flere ruteendringer på busslinjer i Oslo og Akershus.

- Vi har gjerne en ruteendring på høsten og en justering på våren. Det er mange årsaker til det og vi samler opp alle endringene til én felles dato. Det gjøres en god del justeringer for å bedre korrespondanse flere steder. Andre steder vil det bli justeringer i holdeplassmønstre og i justeringer av kjøretid, sier Sofie Bruun, kommunikasjonssjef i Ruter, til Dagbladet.

Hun opplyser at det også kan finne sted mindre ruteendringer i løpet av året på utvalgte geografiske steder. I tillegg kommer det en ruteendring i Bærum rundt årsskiftet.

- Vi oppfordrer folk til å ta en sjekk for å se om det er endringer på rutene de benytter seg av. De fleste vil ikke oppleve dette før de tar bussen på mandag.

På hjemmesidene sine melder Ruter om følgende ruteendringer:

Busser i Oslo:

 • 20 Skøyen–Galgeberg: Får flere avganger morgen og kveld, og nye avgangstider. Holdeplassen på Majorstuen retning Skøyen flyttes omtrent 100 meter tilbake, slik at bussen stopper før lyskrysset ved Majorstuen når den kommer fra Marienlyst.
 • 21 Bryggetorget–Helsfyr: Får flere avganger morgen og kveld, og morgenbuss fra kl. 04:00. Bussen får også nye avgangstider.
 • 28 Fornebu–Helsfyr: Holdeplassen på Majorstuen retning Fornebu flyttes omtrent 100 meter tilbake, slik at bussen stopper før lyskrysset ved Majorstuen når den kommer fra Marienlyst. Bussen stopper også i Sørkedalsveien, slik at den får to stopp i området rundt Majorstuen når den kjører mot Fornebu.
 • 30 Bygdøy–Nydalen: Bussen får flere avganger på søndager, og nye avgangstider. Stopper ikke lenger på holdeplassene Frognerkilen og Skovveien.
 • 31 Grorud–Tonsenhagen–Fornebu–Snarøya: Bussen får justerte avgangstider, og stopper ikke lenger på holdeplassen Skovveien ettersom det etableres en ny sykkelvei langs strekningen.
 • 32 Voksen skog–Kværnerbyen: Rutetidene mellom Linhusveien og Møllefaret justeres for å unngå forsinkelser.
 • 60 Vippetangen–Tonsenhagen: Ny morgenavgang fra Tonsenhagen kl. 05:52.
 • 64A og 67: Rutetidene justeres for å redusere forsinkelser.
 • 70 Rådhuset–Skullerud og N70: Stopper på plattform C på Skullerud. Holdeplassen Paal Bergs vei legges ned.
 • 71A Jernbanetorget–Bjørndal: Forlenges fra Ryen til Jernbanetorget (Tollboden). Linjen får også nye avgangstider.
 • 71B Mortensrud–Bjørndal (Seterbråten): Ny rushtidsbuss mellom Mortensrud og Bjørndal. Bussen kjører i utgangspunktet til Seterbråten, men kjører inntil videre til Bjørndal i påvente av at Bjørnåsveien skal tilpasses for buss.
 • 71A, 72A, 72B, 74, 76, 103 og N70: Holdeplassen Gamle bygdevei legges ned på grunn av den korte avstanden til Mortensrud T.
 • 79 Holmlia–Grorud: Holdeplassen Paal Bergs vei legges ned på grunn av den korte avstanden (250 meter) til Langerudveien.
 • 80E, 81A, 81B, 82E, 83 og 84E: Nye avgangstider i ettermiddagsrushet. Merk også 82E og 84E får nye avgangstider i morgenrushet.
 • Morgenbuss 118 og nattbussene N2 og N18: Østgående busser får ny trasé i sentrum, slik at bussene kjører Ring 1 og stopper på holdeplassen St. Olavs plass i Pilestredet. Stopper ikke lenger på holdeplassene Tullinløkka, Prof. Aschehougs plass og Stortorvet. Bakgrunnen for endringen er gravearbeider i Kristians Augusts gate.

Busser i Asker, Slemmestad og Sætre:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer