Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kraftig uvær i Nord-Norge:

OBS-varsel! Flere skadd etter trafikkulykke i Finnmark - brannvesenet måtte bruke biler som skjold

Flere personer er skadd, en rekke husstander er uten strøm, og både biler og en buss er blåst av veien. 

KREVENDE FORHOLD: Brannvesenet måtte bruke sine egne biler som skjold mot vinden, da de jobbet med å redde ut tre personer etter en trafikkulykke i Hammerfest torsdag kveld. Foto: Thomas Patrick Christensen
KREVENDE FORHOLD: Brannvesenet måtte bruke sine egne biler som skjold mot vinden, da de jobbet med å redde ut tre personer etter en trafikkulykke i Hammerfest torsdag kveld. Foto: Thomas Patrick Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et kraftig uvær byr på store utfordringer i Nord-Norge natt til fredag. Torsdag kveld ble flere biler og en buss tatt av vinden i Hammerfest i Finnmark. Samtidig har både fly- og båttrafikken i store deler av Nord-Norge blitt rammet av uværet.

Sent torsdag kveld ble tre personer kjørt til sykehus etter en trafikkulykke på riksvei 94 like utenfor Hammerfest sentrum. Brannvesenet opplyser at bilene trolig har blitt tatt av vinden, ifølge lokalavisa ifinnmark.

- Det er ekstremt vanskelig å jobbe der nå og brannvesenet har brukt bilene sine som skjold for å få til å arbeide på stedet, sa operasjonsleder Andreas Haugaasen i Finnmark politidistrikt til avisa ved 22-tida.

En av personene er lettere skadd. Politiet kjenner foreløpig ikke skadeomfanget på de to andre.

Evakuert til skolebygg

De krevende værforholdene på stedet har gjort det umulig å etterforske ulykken, opplyser politiet.

- Været har herjet såpass at vi ikke har fått gjort noe annet enn å stoppe trafikken. Flere veier i og rundt sentrum har blitt sperret, sier operasjonsleder Andreas Vesterhus til Dagbladet.

Samtidig har brannvesenet rykket ut til flere meldinger om takplater og andre løse gjenstander som flyr gjennom lufta, ifølge politiet. Kommunen har nå åpnet opp Fjordtun skole for folk som trenger ly fra uværet.

- Det er stor fare for trafikkulykker. Vi ber derfor folk holde seg inne, med mindre de absolutt må ut på veiene, sier Vesterhus

Stengte veier

Torsdag kveld og natt til fredag ble samtlige veier langs hele kysten av Vest-Finnmark stengt som følge av vind, ifølge NRK. Like før klokken 1 meldte Statens vegvesen at riksvei 94 er åpnet igjen i Fjordaveien i Hammerfest, men veien er fortsatt stengt på flere strekninger. Det samme gjelder på E6, hvor veivesenet oppgir uvær og vanskelige kjøreforhold som årsak til stengningene.

- Vinden har roet seg litt nå, og det skal bli mindre vind etter hvert. Men det kan ta litt tid før vi er tilbake på normalen, sier operasjonsleder Andreas Vasterhus i Finnmark politidistrikt til NTB ved 1.30-tiden natt til fredag.

Tidligere på kvelden blåste også en bybuss av veien på glatt føre på strekningen mellom Prærien i Hammerfest og Forsøl, ifølge ifinnmark. Et busskur har også blåst i stykker samme sted. Strømmen skal også ha blitt slått ut i hele Hammerfest sentrum torsdag kveld, ifølge VG.

OBS-varsel

Meteorologisk institutt sendte torsdag ut et OBS-varsel for Finnmark, der de varslet fare for full storm, snø og snøfokk. Det ble samtidig varslet om «svært vanskelige kjøreforhold».

Rett før klokka 01.00 melder politiet på Twitter at to personer har kjørt seg fasst ved Kjøllefjord, som følge av det dårlige været.

Uværet har også rammet andre deler av Nord-Norge. I Tromsø måtte et SAS-fly gi opp forsøket på å lande og fly til Bodø istedenfor. Etter å ha fylt drivstoff forsøkte de igjen. Flyet landet til slutt i Tromsø like før klokka 22.00, over tre timer forsinket, skriver Nordlys.

Flyplassen ble også midlertidig stengt, og det var en rekke forsinkelser på flyplassen i Tromsø torsdag som følge av uværet, ifølge NTB.

Widerøe innstilte sine avganger til Hammerfest og Lakselv torsdag kveld.

Flyforsinkelser sørget også for at kapteinen på hurtigbåten mellom Tromsø og Finnsnes/Harstad ble kraftig forsinket på ettermiddagen. Båten måtte rett og slett vente på kapteinen og kom seg av gårde nærmere halvannen time for sent, skriver NTB.

Flere andre ferger og hurtigbåter i Troms måtte også innstilles på grunn av uværet torsdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!