HARDT VÆR: Det er sendt ut OBS-varsel for hele ti fylker.
Foto: Kyrre Lien / NTB SCANPIX
HARDT VÆR: Det er sendt ut OBS-varsel for hele ti fylker. Foto: Kyrre Lien / NTB SCANPIXVis mer

OBS-varsel for hele ti fylker

Vanskelige kjøreforhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag ventes sterk vind og lokalt mye nedbør på Vestlandet og i Trøndelag. Vinden vil komme opp i storm i høyfjellet i Jotunheimen og Trollheimen.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for hele ti fylker.

Aust-Agder og Telemark får lokalt vanskelige kjøreforhold i fjellet på grunn av snø og vind fra søndag kveld, mens det samme gjelder i Buskerud fra natt til mandag.

I Oppland ventes forbigående storm i høyfjellet mandag ettermiddag, og først på dagen ventes snø over 700-800 meter i nordlige områder i Oppland og også i Hedmark.

Fra søndag kveld får Rogaland vind opp i sterk kuling, og natt til mandag kan det bli en kortvarig storm på kysten i nord og i fjellet. I tillegg er det varslet snø over 800 meter.

Dette været når Hordaland og Sogn og Fjordane natt til mandag, og der vil vinden periodevis kunne komme opp i full storm. I begge fylkene kan det komme mye nedbør, samt snø over 800 meter.

Fra mandag ettermiddag kan vinden komme opp i liten storm på kysten i Møre og Romsdal. På kvelden blir det sterk kuling også på kysten i Trøndelag.

I alle fjellområdene vil snø i kombinasjon med vind gi vanskelige kjøreforhold.

OBS-varselet • Aust-Agder og Telemark hadde lokalt vanskelige kjøreforhold i fjellet på grunn av snø og vind fra søndag kveld, mens det samme gjelder i Buskerud fra natt til mandag.

• I Oppland ventes forbigående storm i høyfjellet mandag ettermiddag, og først på dagen ventes snø over 700-800 meter i nordlige områder i Oppland og også i Hedmark.

• Fra søndag kveld får Rogaland vind opp i sterk kuling, og natt til mandag kan det bli en kortvarig storm på kysten i nord og i fjellet. I tillegg er det varslet snø over 800 meter.

• Dette været når Hordaland og Sogn og Fjordane natt til mandag, og der vil vinden periodevis kunne komme opp i full storm. I begge fylkene kan det komme mye nedbør, samt snø over 800 meter.

• Fra mandag ettermiddag kan vinden komme opp i liten storm på kysten i Møre og Romsdal. På kvelden blir det sterk kuling også på kysten i Trøndelag.

• I alle fjellområdene vil snø i kombinasjon med vind gi vanskelige kjøreforhold.

(NTB)