OBS-varsel i ni fylker i dag. Likevel mener meteorologen du ikke bør vente til i morgen

Dårlig vær i sikte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag vender påsketurister over hele landet kursen hjemover. Ferden tilbake fra hytta kan by på kjøremessige utfordringer. Uværet som var ventet i påskehelga kom som varslet og allerede i går ettermiddag ble det innført kolonnekjøring på Hardangervidda. 

OBS-varsel Når Dagbladet snakker med meteorologisk institutt tidlig søndag morgen er det mer uvær og vanskelige kjøreforhold i sikte. 

Det er sendt ut OBS-varsel for Agder, Telemark, Buskerud, Oppland, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag der det går fram at det fram til søndag formiddag ventes lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene som følge av snø og sterk vind.

- Det er fortsatt en god del vind på fjellet og langs kysten av Sør-Norge. Det er vanskelige kjøreforhold i fjelltraktene. Det kommer nedbør i morgentimene, men det vil antakeligvis gi seg utover formiddagen, sier vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe til Dagbladet.

Han forteller at kjøreforholdene vil være vanskeligst første del av dagen, med temperaturer rundt null og nedbør i form av fuktig snø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer