Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

OBS-varsel i ni fylker i dag. Likevel mener meteorologen du ikke bør vente til i morgen

Dårlig vær i sikte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag vender påsketurister over hele landet kursen hjemover. Ferden tilbake fra hytta kan by på kjøremessige utfordringer. Uværet som var ventet i påskehelga kom som varslet og allerede i går ettermiddag ble det innført kolonnekjøring på Hardangervidda

OBS-varsel Når Dagbladet snakker med meteorologisk institutt tidlig søndag morgen er det mer uvær og vanskelige kjøreforhold i sikte. 

Det er sendt ut OBS-varsel for Agder, Telemark, Buskerud, Oppland, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag der det går fram at det fram til søndag formiddag ventes lokalt vanskelige kjøreforhold på fjellovergangene som følge av snø og sterk vind.

- Det er fortsatt en god del vind på fjellet og langs kysten av Sør-Norge. Det er vanskelige kjøreforhold i fjelltraktene. Det kommer nedbør i morgentimene, men det vil antakeligvis gi seg utover formiddagen, sier vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walløe til Dagbladet.

Han forteller at kjøreforholdene vil være vanskeligst første del av dagen, med temperaturer rundt null og nedbør i form av fuktig snø.

Meteorolog ved StormGeo, Roar Teigen, sier imidlertid til TV 2 at det lønner seg å kjøre hjem i dag og ikke i morgen

- Vinden skal løye litt utover formiddagen søndag. Det er ganske mye vind, men det er definitivt lurt å kjøre søndag likevel, for mandag tar vinden seg kraftig opp igjen, sier han til kanalen.

Skredfare Også langs kysten er det ventet uvær.

- Der blåser det en del. Det er kuling langs kysten av Vestlandet, og blåser særlig i Hordaland og Sogn og Fjordane. Det vil fortsette å blåse, og man må være forsiktig når man beveger seg ute, sier Walløe.

Det er spesielt krafitg vind i høyfjellet, noe som sammen med snøfall gir vanskelige forhold.

- Det er greit å være forsiktig med å gå langt, i alle fall. Snøskredfaren øker også når vi får nedbør og vind. Jeg vil tro skredfaren er størst i områdene der det har fallt mest nedbør, Vest-Agder, Rogaland, Hordaland og fjelltraktene i Sogn og Fjordane. 

- Innedag På Østlandet, Telemark og Sørlandet er det ventet gråvær.

- Det vil regne store deler av dagen, en gråværsdag man kan tilbringe inne med god samvittighet. I Møre og Romsdal og Trøndelag er det ventet bedre vær, med unntak av Sunnmøre, med oppholdsvær og håp om glætt med sol. Det blir også milde temperaturer, sier meteorologen. 

Nord i landet meldes det noe nedbør i Troms og Nordland i form av regn.

- I Finnmark blir det stort sett oppholdsvær. Det er mildt også i Nord-Norge me stort sett plussgrader. Det kan bli glatt på veiene i indre strøk, der det kommer mildvær i områder med snø på bakken. 

Bølger  Personer som skal ferdes med båt søndag bør være obs på bølger.

- Det kan være en del bølger langs kysten. Det har blåst en del, noe som vil merkes til sjøs, sier Walløe. 

Hele Norges coronakart