Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

OBS-varsel: Nå kommer plutselig snøen tilbake på Østlandet

OBS-varsel i fem fylker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det kommer kanskje overraskende på de fleste, men Meteorologisk institutt kom i dag med et OBS-varsel for fem fylker på Østlandet.

- Vi kommer jo med dette varselet for at det ikke skal være overraskende, sier statsmeteorolog Vibeke Thyness til Dagbladet.

Ikke helt ferdig med vinteren De advarer nemlig om snøvær i Telemark, Buskerud, Hedmark, Oppland og nordlige Akershus natt til i morgen. Det kan slite på enhver som endelig har slått seg til ro med vårsol og sommerdekk.

- Vi er ikke helt ferdig med vinteren, selv om det er små mengder snø etter det vi kan se, sier hun.

Snøen vil mest sannsynlig komme nattetid, også i lavere strøk.

- Den vil krype ned i lavlandet, og på det meste vil det være 2-5 centimeter snø. Utover dagen vil det trolig komme som regn i lavere strøk, ettersom temperaturen stiger litt på dagtid, sier Thyness.

Ustabilt April-sola er like sterk nå som i slutten av august, men april er en lunefull måned for vintervante nordmenn.

- Sånn er april. Vi får brå skifter i været. Nå blir det kjøligere i sør og litt snø. Vi har imidlertid ikke avlyst våren. Dette er bare typiske trekk ved april, sier hun.

Meteorologene råder også folk til å være forsiktig dersom de har på sommerdekk. Med temperaturer ned mot null og mindre snøfall i natt, kan det nemlig bli glatte veier i de utsatte områdene i morgentimene torsdag.

Været som kommer nå er ikke noen stor lavtrykksfront, men heller skyer som drypper litt nedbør på oss.

Det vil bli lite nedbør sør for Oslo, og antakelig ingenting nedover langs sørlandskysten. Både på innlandet i øst og vest kan det imidlertid bli snøvær.

Statsmeteorolog John Smits rettet mandag også en liten en liten advarsel til hyttefolket som har tenkt seg til fjells fredag.

- Det er mange som reiser til fjells fordi de vil dra ut skisesongen. Og hvis vi ser på de områdene der mange har hytter, så vil det der komme snø. Har man lagt om til sommerdekk, må man tenke seg litt om. Drar man opp til hytta på fredag så kan det bli en vanskelig øvelse, sier meteorologen.

Når søndagen kommer ser det litt bedre ut, og da vil snøen som eventuelt har kommet ha smeltet igjen, slik at sommerdekk-kjøring skal være relativt uproblematisk.

Comeback i nord I Nord-Norge har de allerede fått aprilbesøk av vinteren.

De siste dagene har det snødd i de fire-fem nordligste fylkene.

Noen liknende mengder blir det ikke i sør, og folket de fleste i Nord-Norge kan trolig også berolige seg.

- Det kommer et lavtrykk i nord, som trolig vil føre til en slutt på de siste dagers snøbyger. Det mildere lavtrykket vil hvert fall komme til Trøndelag og Nordland. I Troms og Finnmark ser det ut til å gå mot oppholdsvær, sier Thyness.


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!