OBS-varsel: Nå kommer plutselig snøen tilbake på Østlandet

OBS-varsel i fem fylker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det kommer kanskje overraskende på de fleste, men Meteorologisk institutt kom i dag med et OBS-varsel for fem fylker på Østlandet.

- Vi kommer jo med dette varselet for at det ikke skal være overraskende, sier statsmeteorolog Vibeke Thyness til Dagbladet.

Ikke helt ferdig med vinteren De advarer nemlig om snøvær i Telemark, Buskerud, Hedmark, Oppland og nordlige Akershus natt til i morgen. Det kan slite på enhver som endelig har slått seg til ro med vårsol og sommerdekk.

- Vi er ikke helt ferdig med vinteren, selv om det er små mengder snø etter det vi kan se, sier hun.

Snøen vil mest sannsynlig komme nattetid, også i lavere strøk.

- Den vil krype ned i lavlandet, og på det meste vil det være 2-5 centimeter snø. Utover dagen vil det trolig komme som regn i lavere strøk, ettersom temperaturen stiger litt på dagtid, sier Thyness. Ustabilt April-sola er like sterk nå som i slutten av august, men april er en lunefull måned for vintervante nordmenn.

- Sånn er april. Vi får brå skifter i været. Nå blir det kjøligere i sør og litt snø. Vi har imidlertid ikke avlyst våren. Dette er bare typiske trekk ved april, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer