Obs-varsel om høy vannstand på Vestlandet

Skyldes kraftig springflo.

NÆRE PÅ: Ifølge prognosene går Bryggen i Bergen (bildet) klar av å bli oversvømt denne gangen. Men det er nære på; bare 5 centimeters vannivå skiller. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
NÆRE PÅ: Ifølge prognosene går Bryggen i Bergen (bildet) klar av å bli oversvømt denne gangen. Men det er nære på; bare 5 centimeters vannivå skiller. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Folk i Rogaland og Hordaland kan gjøre lurt i å sjekke båtfortøyningene og naustene sine det neste døgnet. Meteorologisk institutt har nemlig sendt ut obs-varsel om høy vannstand det neste døgnet.

- Det høye vannivået kan skape problemer for båttrafikken og i kaiområder. Virkningene vil samlet sett være større i Rogaland enn i Hordaland, sier Kjersti Opstad Strand, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutts Bergens-avdeling, til Dagbladet.

25-30 cm høyere Ifølge obs-varselet er det ventet høy vannstand langs kysten av de to fylkene seint i kveld og natt. Vannstanden beregnes til å ligge 25-30 cm over nivået oppgitt i tidevannstabellene.

I forhold til såkalt sjøkartnull (det normalt laveste havnivået ved fjære) vil vannstanden ligge 195 cm over dette i Bergen, og 139 cm i Stavanger.

Meteorolog Strand beroliger med at nivået ikke blir så høyt at Bryggen blir oversvømt. Med det er ikke mye om å gjøre.

- Bryggen blir først oversvømt når vannstanden er 2 meter over sjøkartnull, forklarer hun overfor Dagbladet.

Forholdene svarer heller ikke til kriteriene for å bli kalt stormflo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer