OBS-varsel om mye regn i dag. Smak av seinsommer til uka

Regn og sol den første uka i september.

VÅTT OG GRÅTT: Det er en regnfull søndag flere steder i Sør-Norge. Dette bildet er tatt i Oslo tidligere i sommer. Foto Christian R Christensen
VÅTT OG GRÅTT: Det er en regnfull søndag flere steder i Sør-Norge. Dette bildet er tatt i Oslo tidligere i sommer. Foto Christian R Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Også i dag er det ventet lokalt mye nedbør i Agder og Telemark. Det melder Meteorologisk institutt i sitt OBS-varsel.

Det kan komme 40 til 60 mm enkelte steder i løpet av døgnet, advarer met.no.

Også i løpet av de siste 24 timene har det kommet mye regn enkelte steder i Sør-Norge.

- Fra klokka 8 i går til klokka 8 i dag har det kommet 106 millimeter nedbør i Nelaug i Aust-Agder. Det er veldig mye. Det er som om du skulle helle hundre liter vann på en kvadratmeter i løpet av et døgn, sier vakthavende meteorolog, Mariann Foss ved Meteorologisk Institutt til Dagbladet.

- Det gir oversvømmelser?

- NVE gikk ut med flomvarsel for Telemark og Aust-Agder på fredag. Men det er klart at mye av nedbøren vil renne bort og ned i bakken i løpet av 24 timer.

Lettere i kveld Andre steder som har fått mye regn det siste døgnet er Valle i Aust-Agder, der det har kommet 47 millimeter regn, og Hynnekleiv i samme fylke, der det har kommet 48 millimeter regn.

Sverige er rammet av den samme nedbørsfronten: Avisa Expressen skriver i dag at kraftig regn har gitt massive oversvømmelser i Malmö.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer