OBS-varsel om mye regn i dag. Smak av seinsommer til uka

Regn og sol den første uka i september.

VÅTT OG GRÅTT: Det er en regnfull søndag flere steder i Sør-Norge. Dette bildet er tatt i Oslo tidligere i sommer. Foto Christian R Christensen
VÅTT OG GRÅTT: Det er en regnfull søndag flere steder i Sør-Norge. Dette bildet er tatt i Oslo tidligere i sommer. Foto Christian R Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Også i dag er det ventet lokalt mye nedbør i Agder og Telemark. Det melder Meteorologisk institutt i sitt OBS-varsel.

Det kan komme 40 til 60 mm enkelte steder i løpet av døgnet, advarer met.no.

Også i løpet av de siste 24 timene har det kommet mye regn enkelte steder i Sør-Norge.

- Fra klokka 8 i går til klokka 8 i dag har det kommet 106 millimeter nedbør i Nelaug i Aust-Agder. Det er veldig mye. Det er som om du skulle helle hundre liter vann på en kvadratmeter i løpet av et døgn, sier vakthavende meteorolog, Mariann Foss ved Meteorologisk Institutt til Dagbladet.

- Det gir oversvømmelser?

SENSOMMER I OSLO:Her er yr.nos varsel for hovedstaden den kommende uka. - Det er ikke ventet så mye nedbør i Oslo. Det ser ut til at Østlandet får en grei start på høsten, og får en smakebit av sensommeren inn i første uka av september, sier meteorolog Mariann Foss til Dagbladet. Foto: Skjermdump fra yr.no
SENSOMMER I OSLO:Her er yr.nos varsel for hovedstaden den kommende uka. - Det er ikke ventet så mye nedbør i Oslo. Det ser ut til at Østlandet får en grei start på høsten, og får en smakebit av sensommeren inn i første uka av september, sier meteorolog Mariann Foss til Dagbladet. Foto: Skjermdump fra yr.no Vis mer

- NVE gikk ut med flomvarsel for Telemark og Aust-Agder på fredag. Men det er klart at mye av nedbøren vil renne bort og ned i bakken i løpet av 24 timer.

Lettere i kveld Andre steder som har fått mye regn det siste døgnet er Valle i Aust-Agder, der det har kommet 47 millimeter regn, og Hynnekleiv i samme fylke, der det har kommet 48 millimeter regn.

Sverige er rammet av den samme nedbørsfronten: Avisa Expressen skriver i dag at kraftig regn har gitt massive oversvømmelser i Malmö.

Men sllerede i løpet av dagen vil nedbøren avta mye her til lands, opplyser Foss.

- Det er verst nå i morgentimene og utover formiddagen. Det blir mindre nedbør utover dagen, og i kveld er det muligheter for opphold, sier hun.

Pent i nord I resten av landet er det ventet mindre nedbør i dag.

- Nord-Norge får høytrykksvær og rolige vindforhold. Trøndelag, Møre og Romsdag ligger også ganske gunstig til og kan se fram til en dag med fint vær. Her kan det imidlertid blåse litt utsatte steder - opp mot sørøstlig liten kuling, sier meteorologen.

- I Sør-Norge sør for Stadt og Dovre er det ventet stedvis regn og regnbyger, vesentlig i Rogaland, Agder, Telemark, Vestfold og Østfold. I Oppland og Hedmark er det ventet lite regn, og på Østlandet blir det stort sett opphold fra ettermiddagen av.

- Smakebit av sensommer Allerede i morgen treffer et nytt lavtrykk Vestlandet. Det drar seg nordover til Nordland og Troms på tirsdag, og tirsdag kveld når det Finnmark.

- Det kan gi en del regn, sier Foss.

Twitter skriver Meteorologene at det er restene av den tropiske stormen Cristobal som gir denne nedbøren.

Men parallelt med at lavtrykket drar seg nordover kan det bli lettere vær på Vestlandet, sør for Stadt.

Østafjells ligger stort sett i le for dette lavtrykket, så her ser den kommende uka slett ikke ille ut.


- Det er ikke ventet så mye nedbør i Oslo. Det ser ut til at Østlandet får en grei start på høsten, og får en smakebit av sensommeren inn i første uka av september.

- Helt skyfritt blir det nok ikke, men lufta blir mild og det er ventet perioder med sol, sier Foss.

• Sjekk været i Drammen, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø, Sandnes, Tønsberg, Sarpsborg eller hvor som helst på db.no/vaerVi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer