Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

OBS-varsel: Såpeglatte veier

- Alle veier er dekket av snø, og kjøreforholdene er vanskelige.

VANSKELIG FØRE: Flere biler kjørte av veien natt til søndag til tross for sterke advarsler fra politiet om glatte veier. Søndag blir det enda verre. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
VANSKELIG FØRE: Flere biler kjørte av veien natt til søndag til tross for sterke advarsler fra politiet om glatte veier. Søndag blir det enda verre. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Flere biler har kjørt av veien i natt til tross for sterke advarsler fra politiet om glatte veier.

Og i dag blir det enda verre.

- I Oslo og Akershus er alle veier dekket av snø, og kjøreforholdene er vanskelige, sier trafikkoperatør Gun Aaserudhagen ved Statens vegsvesen til Dagbladet.

- Blir ikke bedre - Det er fullt vinterføre, og alt mannskap er nå ute og brøyter og salter veiene, sier hun.

Hun anbefaler alle som skal ut i trafikken i dag om å påberegne seg god tid.


- Mitt beste råd er å sette ned farten, kjøre etter forholdene og vise hensyn. Det er meldt om mer snø utover dagen, så forholdene behøver ikke bli så mye bedre. Så om man ikke absolutt må ut og kjøre i dag, kan det være lurt å la bilen stå, sier Aaserud.

- Såpeglatt Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold i Agder, Telemark, Buskerud, Vestfold, Oslo og Akershus søndag. Flere steder er det ventet store snømengder.

- Det er såpeglatt. Det har begynt å snø, og etter hvert som bilene trykker snøen ned blir veien helt polert og glatt. I tillegg er det så kaldt at det ikke nytter å salte. Vi regner med at det kommer til å vare, sier operasjonsleder Kjartan Waage i Innlandet politidistrikt i NTB natt til søndag.

I løpet av natta har det også kommet advarsler om glatte veier i Sør-Vest politidistrikt, Agder politidistrikt og Øst politidistrikt. Ingenting tyder på at problemene kommer til å stoppe med det første.

- Søndag blir forholdene verre, og vi venter at det blir mer problemer i forbindelse med snøfall, sier vakthavende meteorolog Rafael Eskobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt til NTB.

Forsinkelser Det meldes i dag om store forsinkelser på T-banen i Oslo, på grunn av vekselproblemer ved Ullevål stadion og på Røabanen, opplyser Ruter.

Uregelmessighetene gjelder linje 3, 4, 5 og 6.  

På linje 6 til Sognsvann er det satt opp buss mellom Tåsen og Ullevål stadion.


Aaserud hos Statens vegvesen advarer om at dersom nedbøren fortsetter, vil også morgendagen kunne by på utfordringer for dem som skal kjøre til jobb.

- Den er ventet mer snø i kveld, som kan medføre problemer for dem som skal på jobb mandag morgen, sier hun til Dagbladet.

Dødsulykke Natt til søndag skjedde det en dødsulykke på E6 ved Kløfta i Akershus. En mann ble påkjørt da han gikk ut av bilen sin, etter å ha stoppet ved en annen bil som hadde kjørt av veien.

Politiet i Romeriket fikk først melding om en ulykke klokka 23.30, og var på vei til stedet. Men allerede før de kom fra fikk de melding om en ny ulykke.

- Vi kan ikke si så mye annet foreløpig enn at det har vært en ulykke. Den første meldinga gikk ut på at en bil hadde kjørt ut. Så fikk vi melding om at det hadde skjedd flere ulykker der. Vi vet ikke helt ennå nøyaktig hva som har skjedd, men det er tre biler som er involvert, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Thoirleif Skovereng til Dagbladet.

En kvinne og en mann er lettere skadd etter en utforkjøring like ved Hamar. De er begge sendt til traumemottaket ved Hamar sykehus.

(Dagbladet/NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media