Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

OBS-varsel sendt ut for elleve fylker

Varsler om vanskelige kjøreforhold.

DÅRLIGE KJØREFORHOLD: Det er sendt ut OBS-varsel i store deler av landet. Illustrasjonsbilde. Foto: NTB Scanpix
DÅRLIGE KJØREFORHOLD: Det er sendt ut OBS-varsel i store deler av landet. Illustrasjonsbilde. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Har du planer om å kjøre over fjellet i kveld, i natt eller i morgen? Da må du kjøre forsiktig.

Meteorologisk institutt har sendt ut OBS-varsel for hele elleve fylker, og advarer mot vanskelige kjøreforhold.

Tirsdag og natt til onsdag er det meldt storm på fjellet i Sør-Norge. Det er også meldt storm på kysten av Vestlandet nord for Rogaland.

Vind

- Det vil bli sterk vind store deler av kysten i kveld og i morgen. På Østlandet blir det også en del vind utsatte steder, men ikke på samme måte som på vestlandskysten, sier Kristen Gislefoss, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt, til Dagbladet.

- Dette været er noe vi må tåle på denne årstida, legger Gislefoss til.

OBS-varselet gjelder for Hedmark, Oppland, Buskerud, Telemark, Aust-Agder, Vest-Agder, Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Sør-Trøndelag.

På grunn av stormen som vil herje i løpet av natta vil det i morgen bli vanskelige kjøreforhold i fjellet på grunn av vind, snø og snøfokk. Det er også meldt om glatte veier.

Blant annet i Sogn og Fjordane er det meldt om kraftige vindkast på 25-30 m/s, men det er ventet at den vil minke utover formiddagen i morgen.

Sludd og snø

I tillegg til vind vil det komme en del nedbør vest i landet. Det vil bli mindre nedbør Østafjells, men her vil ikke nedbørmengdene være like store. I fjellet vil nedbøren komme som sludd og snø.

På Sunnmøre har det vært rekordhøye temperaturer de siste dagene. Flere steder i Møre og Romsdal var det tidligere i dag målt 15 grader. Også i går var temperaturene høye. I Rekdal ble det målt 15,7 grader og i Ålesund viste gradestokken 15 blank.

- Det er en mild luftmasse som kommer inn. Det er varmt for denne årstida, men i hele landet er det veldig mildt vær, sier meteorologen, og legger til at temperaturene vil gå litt ned de neste dagene.

Også i Nord-Norge, blant annet i Troms, er det meldt vind det neste døgnet, men langt på nær forholdene på Vestlandet.

Mildværet har også satt preg i Troms og Finnmark. I går ble det målt 14,2 grader i Sørkjosen, og i Nauvsvåg ble det målt 12,9 grader. Ifølge Meteorologisk Institutt har det aldri før vært målt så høye temperaturer en desemberdag de to fylkene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling