Maiværet:

Obs-varsel: Snø og glatte veier på 1. mai

Vinteren gjør comeback.

SNØ I OSLO: Høytliggende områder i Oslo, som Frognerseteren, kan vente seg betydelig snøfall 1. mai. Her daglig leder av Frognerseteren restaurant, Walter Kieliger, i fjor. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
SNØ I OSLO: Høytliggende områder i Oslo, som Frognerseteren, kan vente seg betydelig snøfall 1. mai. Her daglig leder av Frognerseteren restaurant, Walter Kieliger, i fjor. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Håper du på en vårlig og solrik 1. mai? Da venter du nok forgjeves. Vinteren gjør nemlig et kort, men intentst comeback på Østlandet, ifølge Meteorologisk institutt.

- Jeg har nettopp sendt ut et obs-varsel for kjøreforholdene i Hedmark og Oppland - der kommer det snø helt ned i lavlandet. På resten av Østlandet blir det ganske lav snøgrense, 200-400 meter, sier Hanne Beate Skattør, vakthavende meteorolog på Blindern, til Dagbladet.

Det betyr at det også på høytliggende steder i Oslo - som Tryvann, der russen har tilholdssted - blir svært så vinterlig på rød-dagen.

Vanskelige kjøreforhold

Skattør understreker at folk som ferdes på veien på Østlandet, må være årvåkne.

- Jeg regner med at de fleste har lagt om til sommerdekk - folk må være forsiktige og kjøre etter forholdene. På fjellovergangene blir det en del vind, og sammen med snø og snøfokk kan forholdene bli vanskelige. Folk bør sjekke om det f.eks. blir kolonnekjøring, sier hun.

Vintercomebacket skyldes et lavtrykk som kommer sørfra, og vi [på Østlandet] ligger mer på kaldluftssida. Det har vært minusgrader om natta også i helga i de områdene som nå får snø, sier Skattør.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer