Hvalrossen «Freya»

Observert i Oslo

Hvalrossen Freya har dukket opp flere steder langs kysten den siste tiden. Nå har hun ankommet hovedstaden, og i natt har hun sovet på Bygdøy.

KRAGERØ: Hvalrossen Freya har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Nå har hun flytta seg til enda et nytt hvilested. Video: Per Olav Halvorsen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvalrossen på 600 kilo har fått massiv oppmerksomhet de siste ukene og har blitt en snakkis i sosiale medier etter flere besøk langs kysten.

Spesielt har hun fått oppmerksomhet for at hun legger seg i småbåter som ligger til kai og at hun ikke ser ut til å være nevneverdig engstelig for mennesker.

I natt har «Freya» blitt observert på en brygge ved Kongen Marina ved Frognerstranda. Hun ble først sett i Oslo i går ettermiddag.

Første gang «Freya» ble sett i Norge var i Troms i 2019, ifølge NRK. Hvalrossen har også blitt observert i Danmark, Nederland og Storbritannia tidligere.

I OSLO: Freya har ligget og sovet på en brygge ved Kongen i natt. Hun ble første observert i vannet ved Frognerstranda i går etter middagen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
I OSLO: Freya har ligget og sovet på en brygge ved Kongen i natt. Hun ble første observert i vannet ved Frognerstranda i går etter middagen. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer

Hvalrossen Freya har gjennom hele sommeren blitt obervert flere steder lang kysten i Sør-Norge.

Og hun likte seg tilsynelatende godt i skjærgården rundt Kragerø, der hun befant seg en lang periode.

Hun hadde oppholdt seg her i området siden april, og den siste tida har hun utviklet en forkjærlighet for å slappe av på båter. Tidligere i juni ble en RIB-båt ødelagt etter besøk av Freya.

Ordfører i Kragerø, Grunde Wegar Knudsen (Sp), uttalte at Freya måtte fjernes etter å ha lagt seg tilrette i minst to båter i området.

- Jeg har vært opptatt av å finne en løsning. Så får faginstansene vurdere hva som er den beste løsningen. Om det er å prøve å fange «Freya» og frakte den til hjemlige trakter, eller i verste fall en avlivning, sier ordføreren til rikskringkasteren, sa ordføreren til NRK i juni.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer