Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Observerte romvesen med 440 i skostørrelse i New Zealand

Forsvaret i New Zealand frigir nå flere hundre UFO-observasjoner fra 1950-årene og frem til i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dokumentene som ble frigitt onsdag inneholder flere hundre beretninger fra vanlige folk, men også militært personell og piloter som hevder de har observert uforklarlige hendelser.

Til og med en tidligere statsminister skal ha interessert seg i en spesiell UFO-hendelse.  

Dataene strekker seg fra 1954 og helt til 2009, og skal angivelig innholde tegninger av flygende tallerkener og påståtte prøver av romvesen-skrift, men for det meste er det beskrivelser av bevegende lys på himmelen, skriver BBC. 

En av observasjonene skal være av et gigantisk romvesen med skostørrelse 440, melder The Telegraph.

Skissen av romvesenet viser en menneske-lignende skikkelse, ikledd sølv-aktig materiale med et stort belte i livet, en hjelm med solskjerm.  

En mann skriver til myndighetene i 1955 at han har sett mange flygende tallerkener. 

 - Jeg og min nevø var faktisk vitne til at den tok av, forklarer han.  

Mystiske objekter skal også ha kommet til syne på radarer for flytrafikk, selv når det ikke har vært fly i lufta.    

Engasjerte statsministeren En av landets mest myteomspunne møter med UFOer skjedde i 1978 i byen Kaikoura på Sørøya i landet:  

En flybesetning ombord på et kargo-fly rapporterte at de hadde sett lys på himmelen, og deres beretninger ble støttet av et uskarpt opptak gjort av et nyhetsteam fra tv-kanalen Television New Zealand.  

Tidligere statsminister Sir Robert Muldoon, skal ifølge The Telegraph, selv ha interessert seg for denne hendelsen.  

Selv om observasjonen mottok mye internasjonal oppmerksomhet på 70-tallet, så toner forsvaret det hele ned:

De skriver i en rapport at det hele kan stamme fra båter som reflekteres på himmelen, eller at det rett og slett er et uvanlig glimt av planeten Venus.  

En offisiell rapport fra den gangen forklarer det hele med at det må være et naturfenomen.        
-Ikke undersøkt hendelsene Etter at UFO-dokumentene ble sluppet, har landets flyvåpen uttalt at de ikke hadde ressursene til å undersøke UFO-oppdagelser eller at de vil kommentere dokumentenes innhold.  

- Vi har bare vært et knutepunkt for innsamling av informasjon. Vi har ikke undersøkt hendelsen nøyere eller laget rapporter, vi har ikke sannsynliggjort noe av innholdet i dokumentene, sier Kavae Tamariki, talsmann for New Zealands flyvåpen til avisen Domino Post.  

Dokumentene skulle egentlig ikke frigis før i 2050, men etter krav om innsyn ble dokumentene frigitt etter at navn og sensitivt materiale har blitt sladdet.   

IKKE HELT SÅNN? Var det slike vesen New Zealanderne observerte? Besøkende ved det internasjonale UFO-museumet i Roswell i USA, kan få se en UFO-rekvisitt fra filmen "Roswell".Foto: AP Photo/Susan Sterner
IKKE HELT SÅNN? Var det slike vesen New Zealanderne observerte? Besøkende ved det internasjonale UFO-museumet i Roswell i USA, kan få se en UFO-rekvisitt fra filmen "Roswell".Foto: AP Photo/Susan Sterner Vis mer
FRIGIR DOKUMENTER: Myndighetene i New Zealand har nå frigitt over 2000 dokumenter om UFO-observasjoner. Denne «UFOen» stammer ikke fra disse observasjonene, men svevde over Aslaksvikjo i Leirvik på Stord i 2007. Foto: Kjetil Øyehaug / SCANPIX
FRIGIR DOKUMENTER: Myndighetene i New Zealand har nå frigitt over 2000 dokumenter om UFO-observasjoner. Denne «UFOen» stammer ikke fra disse observasjonene, men svevde over Aslaksvikjo i Leirvik på Stord i 2007. Foto: Kjetil Øyehaug / SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!