Odd Arve - Norges beste fisker?

Odd Arve Gunderstad er sannsynligvis Norges aller heldigste - og beste - sportsfisker. I går fikk haugesunderen en lange på 1,80 meter som veide drøye 36 kilo. - Eg har vore kjempeflaksen - og litt dyktige, smiler super-fiskeren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Odd Arves kjempelange veier på nøyaktig 36,183 kilo. Dette er bare en kilo under verdensrekorden.

- Det er sånn som skjer jysla sjelden. Eg brukte et kvarters tid på å få an opp, men i forhold til kveitå eg fekk for ett par uker siden, var det ikkje noken jobb, forteller Odd Arve til Dagbladet :på nettet.

Blodslit

For Odd Arve er imidlertid ikke en nærmere to meters lange all verden til fangst. Den 20. oktober i år, fikk 38-åringen nemlig en kveite på hele 160 kilo.

- Det var et blodslit å få kveitå opp. Eg brukte to timer på å få an opp og eg var nesten ødelagt etterpå. Eg sliter ikkje så mye på jobben ein gong, ler Odd Arve som til daglig jobber i firmaet Veidekke i Haugesund.

At det var tungt å få opp den 160 kilos tunge kveita, er heller ikke rart. Etter all sannsynlighet, har nemlig ingen i hele verden fått en så stor kveite som Odd Arve:

- Etter det eg kjenner til, er det ingen som har vært i nærheten av kveita mi. Den er nemlig 47 kilo over verdensrekorden, sier Odd Arve.

Ikke hemmelig

Både langen og kveita har Odd Arve fisket i Bømlafjorden, vest for Valevåg. For den interesserte fisker, kan Dagbladet :på nettet opplyse at tobarnsfaren ikke bruker et hemmelig agn.

- Nei, eg bruker bare vanlig snelle med makrell på, forteller Norges superfisker nummer én. Odd Arve har forøvrig også vunnet flere sportsfisker-titler. I 1989 ble mannen europamester i fisking og i år ble han nummer to i nordisk mesterskap.

- Eg e jysla heldige som har fått oppleve noe sånn.

Blir mobbet

Vennene i Karmøy Havfiskeklubb er svært misunnelige på 38-åringens fiskerlykke. I det siste har fiskerkollegene mobbet Odd Arve en smule:

- Dei sier at eg ikkje skal få være med å fiske mer, men eg tror ikkje at det er noe alvor i det, ler Odd Arve.

I tiden framover satser tobarnsfaren på å lære sine to sønner fiskerkunsten.

Skitt fiske.

Odd Arve Gunderstad (til høyre) og sønnen Tommy sammen med den største langen som en sportsfisker i Norge noen gang har tatt opp fra havet.