Odd Bondevik frykter kirkelig turbulens

Biskop Odd Bondevik frykter for at Rosemarie Köhns beslutning om å gjenninnsette Siri Sunde som prest vil skape turbulens og vondt blod i kirken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Historisk seier for Sunde

- Jeg har sympati med biskop Köhn for den vanskelige situasjon hun har vært i. Men dette er en vanskelig sak for oss alle. Jeg er uenig i den beslutning Rosemarie Köhn har tatt, sier Odd Bondevik, som er preses i bispemøtet i Den norske kirke.

- For å unngå splittelse, har vi på bispemøtet strukket oss langt mot hverandre og vi ga hverandre løfte om å stå på en felles linje. Når vi i vår samles til nytt bispemøte er det nødvendig for oss å drøfte den situasjon som nå har oppstått, sier Bondevik.

Odd Bondevik understreker at Kirkemøtets vedtak fra 1997 om at personer som lever i homofilt samliv ikke kan ha vigslet stilling i Den norske kirke, står fast. Han regner ikke med at biskopenes praksis på dette felt blir endret.

- Selv om trafikkreglene noen ganger blir brutt, så fører ikke det til at trafikkreglene blir opphevet av den grunn, sier Odd Bondevik.

- Ser du mulighet for at en av de andre biskopene vil be Lærenemnda i Den norske kirke vurdere biskop Köhns beslutning?

- Det er et hypotetisk spørsmål som jeg ikke vil kommentere, sier Odd Bondevik.

(NTB)