Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Odd Bondevik frykter kirkelig turbulens

Biskop Odd Bondevik frykter for at Rosemarie Köhns beslutning om å gjenninnsette Siri Sunde som prest vil skape turbulens og vondt blod i kirken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Historisk seier for Sunde

- Jeg har sympati med biskop Köhn for den vanskelige situasjon hun har vært i. Men dette er en vanskelig sak for oss alle. Jeg er uenig i den beslutning Rosemarie Köhn har tatt, sier Odd Bondevik, som er preses i bispemøtet i Den norske kirke.

- For å unngå splittelse, har vi på bispemøtet strukket oss langt mot hverandre og vi ga hverandre løfte om å stå på en felles linje. Når vi i vår samles til nytt bispemøte er det nødvendig for oss å drøfte den situasjon som nå har oppstått, sier Bondevik.

Odd Bondevik understreker at Kirkemøtets vedtak fra 1997 om at personer som lever i homofilt samliv ikke kan ha vigslet stilling i Den norske kirke, står fast. Han regner ikke med at biskopenes praksis på dette felt blir endret.

- Selv om trafikkreglene noen ganger blir brutt, så fører ikke det til at trafikkreglene blir opphevet av den grunn, sier Odd Bondevik.

- Ser du mulighet for at en av de andre biskopene vil be Lærenemnda i Den norske kirke vurdere biskop Köhns beslutning?

- Det er et hypotetisk spørsmål som jeg ikke vil kommentere, sier Odd Bondevik.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media