Gjerdrum

Odd er hjemme igjen: - Merkelig og brutalt

Odd Aune har vært evakuert i over en måned etter skredet i Gjerdrum. Dagbladet TV får følge med ham hjem onsdag ettermiddag.

TILBAKE: Odd Aune har vært evakuert i over en måned etter skredet i Gjerdrum. Dagbladet TV fikk følge ham på turen hjem. Foto/reporter: Bjørge Dahle Johansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GJERDRUM/OSLO (Dagbladet): Odd Aune er en av de som har vært evakuert i over en måned etter at skredet som tok ti menneskeliv gikk 30. desember.

Han måtte evakuere ut klokka 04.30 på natta. Nå er han blant 600 beboere som fra onsdag ettermiddag fikk lov til å reise tilbake til hjemmene sine på Ask i Gjerdrum.

- Det å flytte inn igjen blir rett og slett rart, sier Aune, som forteller at han har bodd hos dattera på fjellgrunn de siste ukene.

Dagbladet TV får følge med ham hjem onsdag ettermiddag.

- Jeg har fått være inne en gang på 20 minutter og en på en time. Det var bare rett inn og rett ut. Det er veldig rart. Det er veldig rart å komme tilbake og tenke seg å flytte inn igjen, sier han.

Gledet seg ikke

Han anslår at han bor 200-250 meter unna skredområdet. Fra terrassen hans kan man se deler av området.

- Her var det helt stupmørkt. Jeg gikk ut på terrassen her og så ingenting, annet enn massivt med helikoptre. Det var fire store helikoptre her med masse lyskastere på. Jeg fikk etterhvert informasjon om at det hadde gått et større ras, og tenkte at her er det bare å komme seg ut så fort som mulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer