Colonialmajor Odd Reitan ser formue øke betydelig. Foto: Jørgen Hyvang.
Colonialmajor Odd Reitan ser formue øke betydelig. Foto: Jørgen Hyvang.Vis mer

Odd Reitan er god for 54 milliarder kroner

Odd Reitan har samlet store verdier i sin virksomhet over flere tiår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Odd Reitan (65) nikker anerkjennende til Finansavisens anslag om at hele livsverket hans er verdt rundt 54 milliarder kroner.

- Det ligger vel rundt der et sted, slår colonialmajoren fast.

Solid formue

Finansavisens verdianslag tar utgangspunkt i en EBITDA på 4,5 milliarder kroner. Da er eiendomsvirksomheten trukket ut. Andre dagligvarekonsern i Norden prises til multipler på 10 til 12 ganger EBITDA. Legger man til den verdijusterte egenkapitalen på seks milliarder kroner i Reitan Eiendom, havner man rundt 54 milliarder kroner.

- Vi har aldri fått noen konkrete bud, for vi har aldri bedt om det, men tallet er ganske riktig, sier Reitan til Finansavisen.

Sønnen Ole Robert Reitan (45), som leder Rema 1000, er tilfreds med egen innsats i fjor, og kunne slå i bordet med et driftsresultat på 2,3 milliarder kroner bare i Rema 1000 som bevis. Det er ifølge Finansavisen en økning på mer enn 350 millioner kroner.

Tøff start på 2017

I går skrev Aftenposten om Rema 1000s fall i omsetning på 3,6 prosent i årets to første måneder. Rema-sjefen hevder de skal klare seg godt i den knallharde priskrigen som har oppstått, og at de skal levere gode resultater på tross av rabattene. Samtidig innrømmer han at de har problemer i Bergen, Tromsø og delvis i Østfold.

- Det har vært omsetningsnedgang i enkelte geografiske områder, samtidig har det vært oppgang andre steder, sier Ole Robert Reitan til Finansavisen.

Bunnsolid

Rema 1000 står godt rustet finansielt til å takle priskrigen. 2016 endte med et overskudd før skatt på 7,3 milliarder kroner, mot 3,1 milliarder kroner året før. Veksten skyldes gevinst fra salget av Axfood i Sverige. Den underliggende driften bedret seg også kraftig, og konsernet leverte et driftsresultat på rett under fire milliarder kroner.

Andre økonominyheter:
Nordmenn krangler med McDonald’s – krever 11 millioner kroner
Mohn ønsker å kvitte seg med aksjer for 390 millioner