Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Odd Roger Enoksen innrømmer feil

Kommunalminister Odd Roger Enoksen innrømmer at det er gjort feil i saksbehandlingen da konserten «Rock Mot Rus» i hjemkommunen hans fikk 70.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et brev til Stortingets kontrollkomite skriver han at han burde innsett sin egen inhabilitet fordi Enoksens svoger var en av arrangørene, melder NRK.

Høyres Svein Ludvigsen er fornøyd med brevet, og mener det ikke er grunn til å forfølge saken videre i Stortinget.

- Det er generelt ingen automatikk i at søknader sluttbehandles i den rekkefølgen de er registrert inn til departementet, skriver Enoksen i brevet til kontrollkomiteen.

Ifølge Nettavisen skriver han videre at «Rock Mot Rus» ble prioritert foran de andre søknadene fordi arrangementet var nært forestående, og fordi hans tilstedeværelse sannsynligvis ville bidra til profilere arrangementet som et godt distriktstiltak.

Enoksen beklager at departementet ikke informerte «Rock Mot Rus» om vilkårene for at de fikk 70.000 kroner fra departementet. Han skriver også at han i ettertid innser at det kan virke uheldig at det bare er «Rock Mot Rus» og en søknad fra tidligere kommunalminister Ragnhild Queseth Haarstads hjemkommune som så langt har fått støtte.

(NTB)