Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Odd Roger Enoksen innrømmer habilitetstabbe

TROMSØ (Dagbladet): Det første Odd Roger Enoksen gjorde da han ble kommunalminister var å gi 70000 kroner til sin svogers Rock Mot Rus-festival i hjemkommunen. Nå angrer han - og omgjør vedtaket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg tenkte ikke over at jeg var inhabil. I ettertid innser jeg problemet. Det første jeg kommer til å gjøre i morgen, er å omgjøre vedtaket, sier han.

Det var Enoksen personlig som signerte tilsagnet om 70000 kroner i støtte til Rock Mot Rus-festivalen i regi av hans svoger. Svein Spjelkavik, bror til Enoksens kone, er primus motor for det årlige arrangementet og sto bak søknaden.

- Jeg fortalte saksbehandleren at søknaden kom fra min hjemkommune Andøy og at regelverket skulle følges til punkt og prikke, sier kommunalministeren, som også er leder i Senterpartiet.

- Jeg reflekterte ikke over habilitetsspørsmålet. Det var en glipp, sier Odd Roger Enoksen.

Fra søknaden kom tok det bare fem dager til den var ferdigbehandlet og signert av den nyutnevnte statsråden - en behandlingstid de fleste bare kan drømme om.

- Søknaden ble behandlet kjappere enn normalt, innrømmer Enoksen.

Han begrunner det med at han ville profilere sitt departement.