FUNNET HJEMME: Odd Thorleif Liland (66) ble funnet død i sitt eget hjem på Tverlandet utenfor Bodø torsdag i forrige uke. Rettsmedisinerne slo alarm etter at det ble påvist omfattende skader på mannen. Politiet etterforsker det som et mistenkelig dødsfall, og ønsker tips i saken. Foto: Jonas Rasch
FUNNET HJEMME: Odd Thorleif Liland (66) ble funnet død i sitt eget hjem på Tverlandet utenfor Bodø torsdag i forrige uke. Rettsmedisinerne slo alarm etter at det ble påvist omfattende skader på mannen. Politiet etterforsker det som et mistenkelig dødsfall, og ønsker tips i saken. Foto: Jonas RaschVis mer

Odd Thorleif (66) ble funnet død av sønnen

Nå saumfarer politiet i Bodø omgangskretsen i håp om å løse gåta. - Vi har foreløpig ingen konkrete mistenkte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| BODØ (Dagbladet): Politiet i Bodø saumfarer nå omgangskretsen til Odd Thorleif Liland (66) i håp om å finne ut hvorfor han ble funnet død i sin egen leilighet på Tverlandet like utenfor Bodø torsdag 19. august for halvannen uke siden. Politiet mener skadene er av en art som gjør at de ikke tror det skyldes en ulykke eller selvskading.

Mannen skal ha såpass omfattende skader at rettsmedisinerne slo alarm. Politiet har ikke fått på det rene når 66-åringen døde, men siste observasjon av 66-åringen er tirsdag 17. august.

- Ingen mistenkte - Vi har foreløpig ikke kommet til noen avklaring, og jobber fremdeles utfra at det har skjedd et mistenkelig dødsfall. Vi har avsluttet rundspørring i nabolaget og fått en del informasjon, men ikke noe vi vil kalle et gjennombrudd i saken, sier påtaleleder Heidi Kløkstad ved Salten politidistrikt.

- Vi jobber utfra at noen kan ha påført ham skadene, men vi har foreløpig ingen konkrete mistenkte. Vi håper nå å få kartlagt hans siste bevegelser, omgangskrets og daglige rutiner.

Funnet av sønnen Etter det Dagbladet kjenner til var det 66-åringens sønn som fant faren død.

- Jeg kan bekrefte at det var nærmeste familie som ringte inn bekymringsmelding, og vi har også snakket med de aller fleste av familiemedlemmene. Det kan også hende at vi vil gjøre noen formelle avhør av noen av dem, sier Kløkstad.

Kløkstad understreker at de ikke har kjennskap til Liland fra før, og at det gjør at de må finne ut mer om hvem han var og elimentære rutiner.