Angrep i Paris:

Oddbjørg og Bjørn sto 50 meter unna da skytingen begynte: - Vi spurtet for livet

- Plutselig hørte jeg en rekke smell: plaff, plaff, plaff, plaff. Kanskje åtte, eller ti skudd. Så hørte vi ropene. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En større del av Paris sentrum er sperret av, etter at en politimann ble skutt og drept på paradegata Champs-Élysées torsdag kveld. Politi-kilder opplyser at det trolig dreier seg om en terrorhandling, ifølge franske medier.

Norske Oddbjørg Reitan Nørbech og mannen Bjørn Christian Nørbech var ute på en rolig kveldstur i den franske hovedstaden, da de ble ufrivillige vitner til dramatikken.

- Vi var ute på en koselig kveldstur, og tok bilder sammen ved Triumfbuen da vi plutselig hørte et smell. Jeg ble ikke ordentlig oppmerksom før jeg hørte et smell til. Jeg tenkte at det var rart, og lurte på om noen tente på kinaputter - som ikke er noe morsomt, sier Oddbjørg til Dagbladet og fortsetter:

- Plutselig hørte jeg en rekke smell: plaff, plaff, plaff, plaff. Kanskje åtte, eller ti skudd. Så hørte vi ropene. Folk som hylte kom løpende. Det hele skjedde bare 50 meter unna der vi var. Vi løp for livet, alt vi kunne, inn i en sidegate og kom oss inn på et hotell.

Der er de fortsatt, sammen med en rekke andre skremte turister og franskmenn. Der blir de også værende til de får beskjed om at det er trygt å bevege seg ut. .

- Vi har det bra, og prøver nå å oppdatere oss på hva som har skjedd, forteller hun.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

SPERRET: Politiet har sperret Champs Elysees, etter en skyteepisode torsdag kveld. Foto: Christian Hartmann / Reuters
SPERRET: Politiet har sperret Champs Elysees, etter en skyteepisode torsdag kveld. Foto: Christian Hartmann / Reuters Vis mer