Landets eldste fange

Oddbjørn (86) løslatt fra fengsel: - Endelig

Etter å ha sonet halve dommen for drap, er landets eldste fange nå løslatt.

LØSLATT: 86 år gamle Oddbjørn har blitt løslatt fra fengsel etter å ha sittet inne i seks år. I bakgrunnen ser vi mannens forsvarer, Harald Otterstad. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
LØSLATT: 86 år gamle Oddbjørn har blitt løslatt fra fengsel etter å ha sittet inne i seks år. I bakgrunnen ser vi mannens forsvarer, Harald Otterstad. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er noe vi har jobbet for lenge. Endelig så kom vi i mål.

Det sier forsvarer Harald Otterstad, etter hans klient, 86 år gamle Oddbjørn, nå har blitt løslatt fra fengsel etter at han i 2015 skjøt og drepte sin kone i ekteparets hjem.

86-åringen har vært landets eldste fange som soner i et fengsel.

Det var Sarpsborg Arbeiderblad som først omtalte løslatelsen. Overfor avisa reagerer de pårørende sterkt på løslatelsen, men ønsker ikke å kommentere dette noe mer overfor Dagbladet. De er inneforstått med at Dagbladet omtaler løslatelsen.

Søkt flere ganger

Allerede da Otterstads klient ble fengslet, mente advokaten at det ikke var forsvarlig at den nå 86 år gamle mannen ble satt i fengsel.

- Han ble veldig dårlig, og vi har flere ganger søkt om muligheten til å bli overført til en institusjon eller et sykehjem. Søknadene har derimot blitt avvist, men med tida så har nok også helseavdelingen ved fengselet innsett at han var for dårlig til å sone i et fengsel.

Derfor tok det ikke lang tid før Otterstad søkte på nytt når halve soningstida til Oddbjørn var over.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer