Oddekalv frister med tyster-dusør

SKIPTVET (Dagbladet): - 60 000 kroner til den som kan tyste på folk som driver ulovlig ulvejakt. Det er budskapet fra miljøkrigeren Kurt Oddekalv. I går la han ut på ulveraid fra Østfold til Østerdalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«Wanted - alive» sto det på plakaten som Oddekalv hengte opp på ulike steder i Østfold-bygda Skiptvet, åsted for landets mest opphetede ulvekrig akkurat i øyeblikket.

Bakgrunnen for Oddekalvs radikale initiativ er en strøm av rykter de siste månedene, både i Østerdalen, i Akershus og i Østfold. Det er påvist ulovlige jaktforsøk både på Koppang og i Nes-traktene i Akershus, uten at politiet har tatt affære.

I Østfold - der den lovlige jakta på ulvehybridene nå går på sjuende uka, har ryktene i langt tid gått høyt om hemmelige dusører på titusener av kroner til den som skyter ulv.

- Det er for galt at miljøkriminalitet av verste sort får lov til å feste seg og få en slags legal grobunn i disse miljøene - med politiets stilltiende velsignelse. Jeg lover at den eller de som kommer med opplysninger som fører til at ulovlig jakt blir avdekket, skal belønnes med 60 000 kroner. Med en slik dusør vil ingen kunne være trygg på at den gode nabo holder tett om det han vet, sier Oddekalv.

Han har mottatt flere tips allerede, men folk tør ikke å stå fram av frykt for represalier. Nå håper Oddekalv at den klekkelige ulvedusøren skal gjøre vei i vellinga.

Ordfører i bygda, Odd-Ingar Widnes, er ikke videre glad for Oddekalvs ulveraid. Miljøkrigeren ble heller ikke vennlig mottatt oppover i Østerdalen i går ettermiddag.