Oddekalv politianmeldt etter sabotasjeraid

Her ødelegger han mobilmast i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den selverklærte miljøkrigeren Kurt Oddekalv ble i ettermiddag politianmeldt for hærverk etter at han egenhendig saboterte en basestasjon tilhørende mobilselskapet MTU i Oslo.

Samtidig vil selskapet trolig kreve minst 100 000 kroner i erstatning for skadene og vurderer et sivilt søksmål.

- Han er en bølle. Oddekalv klippet kabler i stykker, røsket ned antennene og har rett og slett ødelagt basestasjonen og tatt med seg restene. Dette er hærverk på dyrt utstyr, sier administrerende direktør Jo Enride Lid Lerheim i MTU til Dagbladet.no.

Det var mandag denne uka at Oddekalv, med TV 2 på slep, tok seg opp på taket på en bygård på Frogner i Oslo med avbitertang og annet verktøy og klippet kablene til mobilmasta før han og medhjelperne skrudde antennekonstruksjonen i flere deler og tok den med seg.

- Verre lovbrudd

Norges Miljøvernforbund hevder at stråling fra basestasjoner generelt utgjør en fare for mennesker, samtidig som organisasjonen mener at MTUs antenner på Frogner bryter med Plan- og bygningsloven fordi de er for høye. Oddekalv, som senere har anmeldt selskapet, skal imidlertid ikke ha forsøkt å få masten fjernet ved å henvende seg til en klageinstans eller til MTU før han gikk til den ulovlige aksjonen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer