Oddmund (67) ble fortalt av alternativ terapeut at kreften i beinet var «forkalkning». Ett år seinere døde han

Terapeuten er forsvunnet, og rettssaken mot ham er utsatt på ubestemt tid.

VIL ADVARE: Kristen og Helen Rønningsbakken ved faren Oddmunds grav på Vallset kirkegård. De står fram for å forhindre at andre havner i samme situasjon. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
VIL ADVARE: Kristen og Helen Rønningsbakken ved faren Oddmunds grav på Vallset kirkegård. De står fram for å forhindre at andre havner i samme situasjon. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HAMAR/VALLSET (Dagbladet): Oddmund Rønningsbakken (67) fra Vallset utenfor Hamar hadde ifølge legene gode sjanser for å bli frisk da han i juni 2013 ble diagnostisert med beinkreft. Forutsetningen var at han raskt kom under behandling.

Men møbelrestauratøren dukket aldri opp til videre oppfølging på Radiumhospitalet. Han stolte i stedet på sin alternative terapeut i Sverige, som fortalte ham at kulen på høyre legg ikke var kreft, men en forkalkning som følge av «energimangel» og utmattelse.

I stedet for oppfølging på sykehus mottok 67-åringen såkalt resonansterapi av terapeuten, for en stor del via lange telefonsamtaler, og i mindre grad under personlige treff i Øst-Sverige eller Buskerud.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer