Alternativ behandler tiltalt

Oddmund (67) døde etter smertehelvete. Dager før retts­saken er terapeuten søkk vekk

Ble fortalt at kulen på beinet ikke var kreft, men «forkalkning».

TILTALT: Den 62-årige terapeuten er tiltalt for å ha behandlet alvorlig sykdom uten å være helsepersonell. Foto: Privat
TILTALT: Den 62-årige terapeuten er tiltalt for å ha behandlet alvorlig sykdom uten å være helsepersonell. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag starter rettssaken mot en 62-årig alternativ behandler i Hedmarken tingrett på Hamar. Den Sverige-bosatte opprinnelig tyske mannen er tiltalt for å ha overtalt alvorlig kreftsyke Oddmund Rønningsbakken (67) til å slutte med sykehusbehandling, med resultatet at møbelsnekkeren døde ett år seinere, etter et svært smertefullt sykeleie.

Men bare dager før hovedforhandlingen står hele rettssaken i fare. Partene vet ikke hvor han befinner seg, og om han i det hele tatt kommer til å dukke opp.

- Jeg har aldri snakket med min klient - alle forsøk på å få kontakt med ham har mislyktes, sier terapeutens forsvarer Hans-Jørgen Andersen til Dagbladet.

Ble utsatt

Saken var egentlig berammet i desember i fjor, men den gang ble hovedforhandlingen utsatt fordi politiet ikke klarte å spore ham opp for å forkynne tiltalen og stevningen. Det lyktes de med i sommer - men nå er han altså forsvunnet igjen.

- Det er et stort dilemma for retten hvis han ikke møter. Det er veldig uheldig, og gjør det vanskelig for meg å gi ham forsvaret han har krav på. Dersom han uteblir, er det mer enn 50 prosents sjanse for at jeg begjærer hovedforhandlingen utsatt, sier advokaten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer