BARNEVERNET

Oddvar driver antibarnevernsgruppe på Facebook: - Jeg synes synd på ansatte i barnevernet, rådmenn og ordførere som snart må stå til rette for sine handlinger

Her er personene bak gruppene på Facebook der tusenvis av nordmenn hetser og kritiserer barnevernsansatte med fullt navn og bilde.

TUSENVIS: Denne Facebook-gruppa har over 12500 medlemmer. Totalt har langt over 25 000 nordmenn engasjert seg i slike grupper. Faksimile: Facebook
TUSENVIS: Denne Facebook-gruppa har over 12500 medlemmer. Totalt har langt over 25 000 nordmenn engasjert seg i slike grupper. Faksimile: Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): «Barnemorder», «nazi», «djevel» og «psykopat».

Dette er noen av skjellsordene norske barnevernsansatte utsettes for på nettet, ofte med fullt navn og bilde. Dagbladet har kartlagt netthatet mot norske barnevernsansatte. Fem Facebook-grupper er sentrale i kritikken. Totalt har de fem Facebook-gruppene over 25 000 medlemmer.

I gruppene har barnevernskritikere delt hundretusenvis av kritiske, rasende og noen ganger truende eller sjikanerende meldinger om barnevernsansatte.

På frammarsj

I en undersøkelse Dagbladet har gjennomført svarer 85 av de 104 barnevernstjenestene som har svart at sosiale medier har gjort det vanskeligere å jobbe i barnevernet. 64 av de 104 melder at sosiale medier har bidratt til flere trusler. 33 barnevernsledere melder om trusler mot sine egne barn. Truslene går blant annet ut på at barna deres skal kidnappes, drepes og bli utsatt for seksuelle overgrep.

De frykter det skal gå helt galt før myndigheter og politi tar inn over seg at situasjonene for barnevernsansatte og deres familier har blitt betraktelig verre på få år. Flere gir uttrykk for at ansatte ble så redde og utslitte at de sluttet i jobben.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer