Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Oddvin fikk gigant-torsk

Løftet 27,5 kilo torsk opp fra Bømlafjorden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Lørdag var Oddvin Grindevik ute og fisket alene med harpesnelle i en liten båt på Bømlafjorden. Så kjente han plutselig at en skikkelig sværing hadde bitt på kroken.

Han fikk dratt det tunge beistet opp av dypet. Det var ikke så vanskelig, forteller han til lokalavisa Sunnhordland.

- Ikke vanskelig, men du vet du må jo hale veldig forsiktig når det er så stor fisk. Som regel mister du den, sier Grindvik til avisa.

Da fisken dukket opp ved ripa måtte han løfte den om bord i båten med hendene, før han fornøyd kunne ro i land med sitt livs største fangst.

På land fant han fram en gammel vekt som han fikk lagt fisken på. Vekta viste 27,5 kilo. Bare hodet til torsken veide nesten fem kilo, og giganten var 1,38 meter lang. Nå ligger den lettsaltet i en stamp.

Stor fisk altså. Men ikke rekord. I fjor tok snurrevadbåten «Birgerson» en torsk som veide 46 kilo, ferdig sløyd. Den største torsken som noensinne skal ha vært tatt med stang var på 44 kilo, og ble tatt utenfor kysten av New Hampshire i USA i 1969.

STORFANGST: Bare hodet til torsken veide nesten fem kilo.
STORFANGST: Bare hodet til torsken veide nesten fem kilo. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling