Ødegaard og kona har kjøpt den forsvunne meteoritten

Romsteinen ble etterlyst av Naturhistorisk museum i Oslo.

KJØPTE METEORITTEN: Metoerittleter Anne Mette Sannes og astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard studerer her meteoritten som slo hull i taket på en hytte i Rodeløkka kolonihage i Oslo.
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
KJØPTE METEORITTEN: Metoerittleter Anne Mette Sannes og astrofysiker Knut Jørgen Røed Ødegaard studerer her meteoritten som slo hull i taket på en hytte i Rodeløkka kolonihage i Oslo. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I april i år ble en kjempe-meteoritt funnet på Grefsen i Oslo, steinen er den største av sitt slag som er funnet i Norge på over 100 år.

Ville gi I en pressemelding etterlyste Naturhistorisk museum romsteinen for noen dager siden. I dag er det klart hvor den har tatt veien. Knut Jørgen Røed Ødegaard og kona, Anne Mette Sannes, forteller til NRK at de har kjøpt meteoritten.

- Finnere ønsket å gi den i gave til oss, men vi valgte å si nei til det. Isteden kjøpte vi den for en sum, sier Anne Mette Sannes til NRK.

Sammen har ekteparet firmaet Sannes & Ødegaards Univers AS, som de har kjøpt steinen gjennom.

Knust i biter Meteoritten var en av flere som dunket ned i Oslo i april i år. Mens en gikk tvers gjennom taket til en av hyttene i kolonihagen på Rodeløkka i Oslo, ble den største funnet på Grefsen.

Himmelsteinen var knust i flere biter, men veide til sammen 4,6 kilo.

Røed Ødegaard og Sannes sier til NRK at de ikke ønsker å oppgi kjøpesummen, men beskriver den som «en liten sum».

Etterlyste - Vi vet ikke om den fortsatt er i Norge. Det norske meteorittmiljøet er veldig lite, og vi har fulgt med på det internasjonale markedet og ikke sett noe om salg av en stor meteoritt fra Norge, sa geolog Rune Selbekk ved Naturhistorisk museum da museet gikk ut og etterlyste steinen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer