Ødela barna deres

TØNSBERG (Dagbladet): Ofrene til den pedofile 35-åringen hadde store problemer med å forklare seg i retten. Selv la tiltalte ut om overgrepene i detalj. Gråtende og angrende. Han har tilstått å ha misbrukt ti unge gutter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Han har ødelagt livet for oss og våre barn, sier pårørende til ofrene til den pedofile 35-åringen til Dagbladet. Deres følelser vekslet mellom harme og fortvilelse da rettssaken mot det de trodde hadde vært en venn og nær bekjent, begynte i Tønsberg byrett i går.

Stor sak

Statsadvokat Paal Chr. Aartun har tiltalt den tidligere radioreporteren for å ha misbrukt ti gutter gjennom en tiårsperiode. Tiltalen omfatter alt fra beføling til samleie.

35-åringen tilsto på nesten alle punkter i retten i går.
Med øynene i bordplata måtte han høre på hva guttene hadde å si:

- Jeg føler at livet står stille, forklarte en av dem, som ble misbrukt fra han var sju til omkring tretten år.

- Jeg var liten. Jeg trodde det var sånn det skulle være. Jeg ble hjernevasket.

Tillit

- Er du bitter? spurte statsadvokaten.

- Sinna, lissom? Ja! Han har hatt innvirkning på problemene jeg sliter med, forklarte gutten.

De fleste av guttene er barn av foreldre som 35-åringen har pleiet omgang med. Noen av barna har han kjent siden de ble født. Alle trodde han var en god og snill venn. Han kunne stått i familiealbumene. Men ikke etter at det endelig ble stukket hull på byllen.

- Han gjorde mye gøy. Vi kjørte gokart, drev med snøbrettkjøring og var i badeland. Jeg tror jeg var åtte år første gang han tok på meg. Han kilte meg på ryggen, magen, rumpa og inn under trusa, fortalte en femtenåring.

For kort tid siden oppsøkte han overgriperen hjemme for å slå ham med et balltre.
- Jeg fikk ikke slått ham. Han er så flink til å prate, fortalte unggutten i retten.

Brannbombe

En av de andre fornærmede i saken gikk hardere til verks. I mai kastet han to brannbomber inn i huset til 35-åringen i hevn og fortvilelse over overgrepene.
I retten i går var to polititjenestemenn til stede i tilfelle han skulle angripe tiltalte. Men gutten forklarte seg rolig, lavmælt og bittert om hva han hadde opplevd gjennom mange år.

Sju gutter til skal vitne. Flere av ofrene har bedt om å slippe, men bare en ble fritatt av helsemessige grunner.