Ukraina-krigen

- Ødela russisk leiesoldat-base

Ukraina skal ha bombet et av Wagner-gruppas tilholdssteder. 22 skal være drept.

I FLAMMER: Wagner-gruppen kalles ofte «Putins private hær». Ifølge guvernøren i Luhanskregionen, Serhij Hajdaj, har ukrainerne klart å ødelegge en av Wagner-gruppens baser i byen Kadijivka. Video: Telegram. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Serhij Hajdaj, guvernør for Luhansk oblast i Donbas, hevder at ukrainske styrker har ødelagt en base tilhørende den beryktede leiesoldatgruppa Wagner i byen Kadijivka, som har vært okkupert av separatister siden 2014, melder Newsweek.

- Basen til Wagner-gruppa tok fyr, skriver Hajdaj i en post på Telegram, som også viser video av en brennende bygning.

- Ukrainas væpnede styrker har iverksatt et målrettet angrep mot den. Bare én okkupant overlevde, skriver guvernøren av oblasten - som for en stor del er okkupert av Russland eller russiskstøttede separatister fra den selvutnevnte «Folkerepublikken Luhansk».

Newsweek, som har kontaktet russiske myndigheter for en kommentar, understreker at angrepet ikke er bekreftet.

GUVERNØR: Serhij Hajdaj er guvernør i Luhansk oblast - som for en stor del er okkupert av Russland og russiskstøttede separatister. Foto: Ukrinform/Shutterstock/NTB
GUVERNØR: Serhij Hajdaj er guvernør i Luhansk oblast - som for en stor del er okkupert av Russland og russiskstøttede separatister. Foto: Ukrinform/Shutterstock/NTB Vis mer

Den ukrainske nettavisa Hromadske hevder, på grunnlag av rapporter fra lokale medier, at 22 ble drept og 4 skadd i angrepet. Bilder delt på Twitter viser at Kadijivkas stadion ligger i ruiner; Wagner-gruppas base i byen ligger i stadionet.

Wagner-gruppa er vekselvis beskrevet som en paramilitær organisasjon, et privat militært selskap, et leiesoldatnettverk eller en de facto privat hær for president Vladimir Putin, ifølge The Economist.

Det britiske forsvarsdepartementet meldte 28. mars at Wagner-gruppa bistår i Russlands krigføring i Ukraina.

- På grunn av store tap og en for en stor del stagget invasjon har Russland høyst sannsynlig blitt tvunget til å sette inn Wagner-personell på bekostning av operasjoner i Afrika og Syria, skrev departementet.

Kreml benekter dette, og gruppas eksistens er ikke engang bekreftet offisielt.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer