Flyktningkrisa:

Ødelagte og kasserte redningsvester gir flyktninger nye liv

- Redningsveskene reddet livet mitt, forteller Sheikh (20).

REDDER FAMILIER: I et lite kjellerlokale i Lesvos' hovedstad Mytilini sitter afghanske Feruzan Tawakkol (44) og pakistanske Sohib Sheikh (20) og syr vesker av brukte redningsvester. - Denne jobben gjør at jeg nå klarer meg på egen hånd. Redningsveskene reddet livet mitt, sier Sheikh. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
REDDER FAMILIER: I et lite kjellerlokale i Lesvos' hovedstad Mytilini sitter afghanske Feruzan Tawakkol (44) og pakistanske Sohib Sheikh (20) og syr vesker av brukte redningsvester. - Denne jobben gjør at jeg nå klarer meg på egen hånd. Redningsveskene reddet livet mitt, sier Sheikh. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LESVOS (Dagbladet): I en bortgjemt, liten gate i Lesvos-hovedstaden Mytilini ligger en fargerik oase. Det er her den frivillig drevne organisasjonen Mosaik, som gir mange av de rundt 6000 flyktningene på øya et litt mer verdig liv.

Bak en symaskin sitter 44-årige Feruzan Tawakkol med hodet bøyd over lilla og oransje tøybiter.

Livredder

Den afghanske kvinnen lager vesker av redningsvester folk har flyktet med fra Tyrkia til de greske øyene. Veskene har reddet kvinnen og familiens liv.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer