Ødeleggelser i Oslo etter plutselig uvær

Vei sperret etter trevelt og takstein har falt fra hus.

ØDELEGGELSER: I 16-tida ble Oslo rammet av et kraftig uvær som førte til flere ødeleggelser. Video: Eugene Brandal Laran / Dagbladet Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslo ble i 16-tida rammet av plutselig styrtregn og torden, med kraftige vindkast. Operasjonsleder Tore Solberg sier til Dagbladet at de på kort tid har fått inn flere meldinger om skader etter uværet.

I og ved Sofienbergparken i sentrum har trær veltet. Dagbladets reporter på stedet forteller at dette har ført til materielle skader på flere biler. Like før klokka 17 skriver politiet på Twitter at de har avsluttet søket under treet. Ingen personer er funnet skadet, kun en forskremt due som nå har fløyet fra stedet.

- I tillegg har tre-fire trær veltet og sperrer veien i Solemskogveien (ved Grefsenkollen). I Teglverksgata (på Rodeløkka) og Peter Møllers vei (på Løren) har det ramlet takstein fra hus, men heller ikke her er det noe som tyder på personskader, sier Solberg.

- Ikke stå under trær

Hos Meteorologisk institutt advarer de folk mot å stå under trær mens vinden står på som verst.

- Akkurat når den kommer, er det ikke noen god idé å stå under trær. Det er et generelt råd i tordenvær, sier Vibeke Thyness, statsmeteorolog ved meteorologisk institutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer