Ødelegger IS-mål som aldri før. Nå åpner Russland for sterkere samarbeid med Vesten

Frankrike sier de har destruert 35 IS-mål i Syria.

IS-MÅL: Den islamske statens hovedstad Raqqa i Syria har vært under kraftige angrep etter Paris-terroren på fredag.  Foto: AP Photo / NTB scanpix
IS-MÅL: Den islamske statens hovedstad Raqqa i Syria har vært under kraftige angrep etter Paris-terroren på fredag. Foto: AP Photo / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et drøyt år har en koalisjon av vestlige land, ledet an av USA, bombet IS-mål i Syria.

I slutten av september begynte også Russland å bombe mål i Syria, til blandet mottakelse fra flere vestlige land. Selv om Russland hele tida har vært klare på at de bomber IS, hevder også flere av de moderate opprørsgruppene som støttes av USA, å ha blitt bombet av  russerne.

Etter terrorangrepet i Pairs fredag uttalte Frankrikes president François Hollande at dette var en krigserklæring fra Den islamske staten (IS) og at hevnen ville bli nådeløs. Russland sa også på tirsdag at styrten der alle de 224 om bord døde 31. oktober i år var terror.

Siden har Russland og de vestlige stormaktene intensivert bombingen av IS kraftig.

Tok ut 35 mål Frankrike har blant annet sendt sitt eneste hangarskip, det kjernekraftdrevne «Charles de Gaulle», til det østlige Middelhavet.

Med seg har hangarskipet 26 kampfly, fem helikoptre og 2000 soldater, skriver Defensenews.

Skipets tilstedeværelse øst i Middelhavet gjør at Frankrike, som er Europas største militærmakt, både øker sin tilstedeværelse og kapasitet til å angripe IS i sine egne områder kraftig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer