- Ødelegger Norges rykte

Bistandsminister Erik Solheim (SV) er bekymret over korrupsjonsanklager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Korrupsjonsanklagene mot norske Discover Petroleum ødelegger Norges rykte, mener bistandsminister Erik Solheim (SV). Over helgen vil han snakke med Økokrim om situasjonen.

Det norske oljeselskapet Discover Petroleum International ble i helgen anklaget for å ha betalt penger under bordet til enkelte direktører i Perus oljedirektorat, PeruPetro. Korrupsjonssaken har fått stor oppmerksomhet i Peru og også i andre land.

- Dette er en sak jeg er veldig bekymret for. For regjeringen i Peru har truet med å gå av på saken. Den er totalt dominerende i Peru, og legges merke til i andre land som for eksempel Brasil. Slik sett utgjør saken et stort omdømmeproblem for Norge, sier bistandsminister Erik Solheim til DN.no.

Over helgen vil han ta kontakt med Økokrim for å høre hva de har tenkt å foreta seg i saken.

- Dette går på Norges gode navn og rykte løs. Det ødelegger inntrykket av Norge som en relativt ukorrupt og transparent nasjon innenfor olje- og gassvirksomhet, sier Solheim.

Toppsjefen for oljetilsynet i Peru fikk mandag sparken. Den peruanske statsministeren skal ha utelukket ethvert samarbeid med Discover Petroleum International i fremtiden.

Discover Petroleum hevder beskyldningene er grunnløse og reagerer med motsøksmål.

- Det er umulig for meg å ta stilling til det. Vi har ikke nok informasjon til å bekrefte eller avkrefte påstandene, sier Solheim. (NTB)

BEKYMRET: Erik Solheim vil ta opp korrupsjonsanklagene mot et norsk oljeselskap med Økokrim. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
BEKYMRET: Erik Solheim vil ta opp korrupsjonsanklagene mot et norsk oljeselskap med Økokrim. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
- Ødelegger Norges rykte