Odelsgutten ble imperiebygger

Jørn Lyseggen kom til Trysil som adoptivbarn og vokste opp som odelsgutt. Nå leder han sin egen suksessbedrift fra Silicon Valley.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OXFORD (Dagbladet): Meltwater Group er et av verdens ledende online medieselskaper med kontorer i alle verdensdeler. - Vi overvåker aviser og sosiale medier for store kunder som Apple, IBM, Coca Cola, McDonalds, Intel og paven, forteller Jørn Lyseggen.  Takker foreldrene Han medgir at kontrasten er stor fra oppveksten på landsbygda i Trysil til å reise jorda rundt med Meltwater. - Men jeg har med meg verdiene jeg fikk hjemme. Moren og faren min adopterte meg som treåring og har gitt meg all den trygghet jeg trengte. Jeg er veldig takknemlig for de sunne perspektivene jeg fikk av dem; bondevett, nøkternhet og hardt arbeid. Det er dette jeg alltid har navigert ut fra, sier Lyseggen. Dagbladet møter bedriftslederen i universitetsbyen Oxford, der han er invitert for å holde foredrag under konferansen "Silicon Valley comes to Oxford". - Historien vår er ganske spesiell. Vi startet Meltwater Group på Tjuvholmen i Oslo med to mann, en kaffemaskin og 100.000 kr i egenkapital i 2001. Nå har vi 50 kontorer og en omsetning på 500 millioner.  

To døtre Samtlige 700 ansatte, uansett hvor i verden de jobber, må kunne uttale MER på norsk. - Det er slagordet vårt, en forkortelse på Moro, Enere og Respekt. I 2005 flyttet Jørn Lyseggen hovedbasen til Meltwater Group til Silicon Valley og bosatte seg i California sammen med familien. - Døtrene mine på 13 og 10 år holder norsken ved like med lydbøker. Nå gleder de seg til å feire jul med slekta i Trysil, forteller Lyseggen.   

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer