Odfjell har inngått erstatningsforlik

Tankrederiet Odfjell har inngått erstatningsforlik med de overlevende og etterlatte etter at rederiets skip «Bow Eagle» rente den franske fiskebåten «Cistude» i senk utenfor franskekysten i fjor. Fire fiskere omkom i ulykken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er kommet til en løsning med de overlevende og de etterlatte, sier direktør for operasjon Ole Johan Haahjem i Odfjell til NTB.

Han sier partene er blitt enige om en erstatning, men vil ikke gi opplysninger om beløpet.

- Det får bli opp til dem som får erstatning om de vil snakke om det. De har tidligere fått penger til umiddelbare behov rett etter ulykken, sier Haahjem.

Den norske bistandsadvokaten for de overlevende og etterlatte, Mette Cecilie Greve, sier hun foreløpig ikke har fått melding om at forliket er undertegnet.

- Jeg vil derfor ikke trekke kravet om erstatning før jeg har fått brakt dette på det rene. Men alt tyder på at det kommer til et forlik, sier Greve til NTB.

Rettssaken mot annenstyrmannen på «Bow Eagle» starter i Bergen Tingrett mandag. Han er tiltalt for å ha unnlatt å yte hjelp etter kollisjonen utenfor kysten av Bretagne natt til 26. august 2002. «Bow Eagle « seilte videre etter sammenstøtet med den franske fiskebåten, og fire mennesker omkom. Tre mennesker ble liggende i sjøen i mange timer før de ble reddet.

NTB

RENTE FISKEBÅT I SENK: «Bow Eagle» traff en fransk fiskebåt og senket den. Fire franske fiskere døde.