Odin fulgte fyrst Rainier til graven

Sterkt preget av sorg fulgte prins Albert og prinsessene Caroline og Stephanie i dag sin far til graven. Det gjorde også fyrsten trofaste hund Odin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fyrst Rainier III av Monaco lå i en kiste drapert med røde og hvite flagg. Barn og barnebarn gikk bak kisten. Og ifølge nyhetsbyrået AP var hunden Odin også med i kortesjen.

Hunden var en gave til fyrsten da han hadde 50-årsjubileum som fyrste av Monaco. Da han døde for en drøy uke siden hadde han styrt Monaco i 56 år. Og den seks og et halvt år gamle Odin haltet bak, ifølge APs medarbeider.

Det var da fyrst Rainier giftet seg med den amerikanske filmstjernen Grace Kelly at fyrstefamilien tok av som superkjendiser og ble mest kjent for glamour og jet set-liv.

I går var de mye omskrevne prinsessene kledd i svart og hadde svarte hodeplagg som det sømmer seg i en katolsk begravelse. Erkebiskop Bernard Barsi forrettet ved begravelsen i den vesle 1900-talls katedralen hvor han giftet seg med Grace Kelly i 1956. Hun døde i en bilulykke i 1982.

I fyrstens begravelse er blant andre dronning Sonja, den franske presidenten Jacques Chirac, den spanske kongen Juan Carlos og prins Andrew fra den britiske kongefamilien.

• Les også: Fyrsten er død - skandalene lever

PROSESJON: Kisten  til fyrst Rainier ble båret fra palasset til katedralen i Monte Carlo i dag. Foto: AP/Scanpix
PROSESJON: Kisten til fyrst Rainier ble båret fra palasset til katedralen i Monte Carlo i dag. Foto: AP/Scanpix Vis mer
SØRGENDE SØNN: Prins Albert følger farens båre.
<B>I SORT: Prinsesse Stephanie og prinsesse Carolines sønn Andrea (bak til høyre).
TROFAST FØLGESVENN: Fyrstens hund Odin var også med i prosesjonen.