ANMELDES: Lokalpolitiker Eirik Faret Sakariassen (SV) fra Stavanger anmelder selvjustisgruppa Odins Soldater, også kjent som Soldiers of Odin. Her patruljerer gruppa gatene i Drammen natt til søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
ANMELDES: Lokalpolitiker Eirik Faret Sakariassen (SV) fra Stavanger anmelder selvjustisgruppa Odins Soldater, også kjent som Soldiers of Odin. Her patruljerer gruppa gatene i Drammen natt til søndag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Odins soldater anmeldt av SV-politiker

SV-politiker Eirik Faret Sakariassen har anmeldt gruppen Odins soldater til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Deres virksomhet strider mot politilovens paragraf 26, der det heter at privat rettshåndhevelse gjennom borgervern er forbudt, sier Sakariassen, som er SVs gruppeleder i Stavanger, til Aftenbladet.

I paragraf 26 heter det at det «er forbudt for andre enn politiet å organisere eller delta i privat virksomhet som har som formål å opprettholde offentlig ro og orden eller drive andre former for alminnelig rettshåndhevelse på offentlig sted.»

Sakariassen mener det er skuffende at politiet observerte gruppen forrige helg uten å gripe inn.

- Jeg synes det er helt åpenbart at det må være ulovlig når en stor uniformert gruppe patruljerer gatene på denne måten. Grunnen til at jeg anmelder, er for å få en skikkelig rettslig vurdering av denne type virksomhet, sier SV-politikeren.

Kim Mæland i Odins soldater stiller seg uforstående til anmeldelsen.

- Vi har ikke gjort noe galt. Hvis det norske folk, og han, mener vi gjør noe galt, er det bare å kjøre på, sier Kim Mæland til NRK.

(NTB/Dagbladet)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram