OECD: Må få norske ungdommer til å velge rett utdanning

Anbefaler både pisk og gulrøtter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Norske ungdommers utdanningsvalg bekymrer OECD. De anbefaler mer fristende gulrøtter, men også mer pisk for å få unge til å velge yrkene som samfunnet trenger.

For et halvt år siden kom Organisasjonen for samarbeid og utvikling (OECD) med en alvorlig bekymringsmelding om det norske kompetansesystemet:

For mange i arbeidsfør alder på trygd, for stort frafall i skolen, for mange voksne med for dårlige kunnskaper i lesing og regning og et for stort gap mellom norske ungdommers utdanningsvalg og arbeidslivets behov, var blant hovedfunnene.

Torsdag følger organisasjonen opp med en ny rapport om hva norske myndigheter bør gjøre for å bedre situasjonen.

Rapporten blir mottatt av i alt fem departement med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) i spissen. Han vil torsdag ettermiddag legge fram regjeringens strategi for hvordan kompetansen skal økes i hele den norske befolkningen.

Velger feil Rapporten med navnet «OECD Skills Strategy Action Report Norway» bruker mye plass på hvordan norske myndigheter kan stimulere unge til å til å velge utdannelser samfunnet har bruk for og som i større grad kan bidra til mer økonomisk vekst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer