Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

OECD mener Norge må stramme inn

Mener regjeringen legger opp til å bruke mer penger enn nødvendig.

FÅR KJEFT: Regjeringen legger opp til å bruke mer penger enn nødvendig i neste års statsbudsjett, mener OECD. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
FÅR KJEFT: Regjeringen legger opp til å bruke mer penger enn nødvendig i neste års statsbudsjett, mener OECD. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Regjeringen legger opp til å bruke mer penger enn nødvendig i neste års statsbudsjett, mener OECD.

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) mener at rentene må opp i Norge og at budsjettet må strammes kraftig inn.

- OECD gir en vurdering av situasjonen i norsk økonomi som ikke tilsier en så ekspansiv finanspolitikk, sier seniorøkonom Bjørn-Erik Orskaug i DnB NOR Markets til Dagens Næringsliv.

OECD la torsdag fram sin halvårige rapport om hvordan organisasjonen vurderer de økonomiske utsiktene i verden. Her argumenterer OECD med at veksten som kan ventes i norsk økonomi er så sterk at det ikke er nødvendig med en så sterk stimulans i budsjettet for neste år som regjeringen legger opp til, skriver DN.

I budsjettet for neste år legger regjeringen opp til å tilføre økonomien 45 milliarder kroner mer enn handlingsregelen for bruk av oljepenger tilsier.(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media