OECD mener Norge må stramme inn

Mener regjeringen legger opp til å bruke mer penger enn nødvendig.

FÅR KJEFT: Regjeringen legger opp til å bruke mer penger enn nødvendig i neste års statsbudsjett, mener OECD. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
FÅR KJEFT: Regjeringen legger opp til å bruke mer penger enn nødvendig i neste års statsbudsjett, mener OECD. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Regjeringen legger opp til å bruke mer penger enn nødvendig i neste års statsbudsjett, mener OECD.

Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) mener at rentene må opp i Norge og at budsjettet må strammes kraftig inn.

- OECD gir en vurdering av situasjonen i norsk økonomi som ikke tilsier en så ekspansiv finanspolitikk, sier seniorøkonom Bjørn-Erik Orskaug i DnB NOR Markets til Dagens Næringsliv.

OECD la torsdag fram sin halvårige rapport om hvordan organisasjonen vurderer de økonomiske utsiktene i verden. Her argumenterer OECD med at veksten som kan ventes i norsk økonomi er så sterk at det ikke er nødvendig med en så sterk stimulans i budsjettet for neste år som regjeringen legger opp til, skriver DN.

I budsjettet for neste år legger regjeringen opp til å tilføre økonomien 45 milliarder kroner mer enn handlingsregelen for bruk av oljepenger tilsier.(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer